При здравословното хранене няма строги правила какво трябва и не

...
При здравословното хранене няма строги правила какво трябва и не
Коментари Харесай

Здравословно отслабване: Най-добрите диети, които не вредят за здравето

При здравословното хранене няма строги правила какво би трябвало и не би трябвало да включва диетата ни, само че въпреки всичко има някои общи препоръки, с цел да си осигурим пълноценно на ден меню. Разбира се, от някои храни несъмнено се пълнее и по тази причина би трябвало да се заобикалят, в случай че човек желае да отслабне.

Експертите поучават да се лимитират нездравословните мазнини – масло, маргарин и мехлем, тъй като те са същинска калорийна бомба. Да се заобикалят мазните и тлъсти меса, пушените меса,  тъй като те са богати на мазнини и надлежно водят до качване на килограми.

Средиземноморската диета е известна със своите изгоди за здравето. Тя включва консумация на доста зеленчуци, плодове, ядки, маслиново масло, риба и птици, алкохол с умерено количество и лимитирано количество месо и млечни артикули. 

Изследвания демонстрират, че средиземноморската диета може да понижи риска от сърдечно-съдови болести, диабет, меланхолия и даже да помогне за управление на тежестта. 

Въпреки това е значимо да се означи, че диетата не е единственият фактор за здравето. Важно е да се поддържа деен метод на живот и да се заобикаля никотинът и други нездравословни субстанции. 

В умозаключение, средиземноморската диета може да бъде потребна за здравето, само че би трябвало да се комбинира с други здравословни привички . За да отслабнете здравословно, е значимо да се придържате към уравновесена диета, която включва разнородни храни от всички групи. Една от най-хубавите диети за намаляване е диетата с ниско наличие на въглехидрати , която се концентрира върху потреблението на протеини, зеленчуци и здравословни мазнини.

Друга диета, която може да помогне за намаляване, е диетата с ниско наличие на мазнини, която включва  храни като пилешко месо, риба, зеленчуци и плодове. Важно е да се заобикаля потреблението на модифицирани храни, захар и алкохол .

За да отслабнете, е значимо да се пазите от диети, които дават обещание бързи резултати , само че могат да навредят на здравето ви. Например, диетите с доста ниско наличие на калории могат да доведат до загуба на мускулна маса и да навредят на метаболизма ви.

Важно е да се консултирате с доктор или диетолог, преди да започнете нова диета, изключително в случай че имате здравословни проблеми или приемате медикаменти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР