При закрити врата и упорито мълчание продължават разговорите на Има

...
При закрити врата и упорито мълчание продължават разговорите на Има
Коментари Харесай

Никой все още не поема ангажимент да подкрепи кабинета

При закрити врата и настойчиво безмълвие не престават диалозите на " ИТН " с евентуалните му съдружници за поддръжка на проектокабинета. Днес партията на Слави Трифонов организира срещи поредно с " Изправи се.БГ! Ние идваме! " (ИБГНИ), " Демократична България " (ДБ) и Българска социалистическа партия, с цел да им разкрие състава и структурата на своето държавно управление, за което избраха да бъде управлявано от депутата Пламен Николов.

" Чухме имената на претендентите. Ще ги обсъдим в парламентарната група. Ще решим преди завършването на парламентарната процедура ", сбито разяснява след края на първата среща Мая Манолова от ИБГНИ. Тя и сътрудниците й от обединението обаче изглеждаха очевидно недоволни.

Представителите на Има Такъв Народ отблъснаха питанията на публицистите с апели " Спокойно! ". " Разбира се, че има късмет да сформира държавно управление. Само гледайте! ", отговори Пламен Николов на неведнъж задавания му въпрос дали ще има държавно управление на Има Такъв Народ. 

 

ИБГНИ: Трябва да харесаме кандидат-министрите

" Изправи се.БГ! Ние идваме "  (ИБГНИ) може да не поддържат държавно управление на " ИТН ", в случай че в него има хора, които не харесват и считат, че не биха се справили с дадена работа. Това изясни пред Нова тв рано сутринта Арман Бабикян. " Другото, което би ни демотивирало, е неналичието на документално съглашение, в което ясно са записани ограничаващите червени линии, а те се назовават ГЕРБ и Движение за права и свободи, към които не трябва да се пристъпва от изпълнителната власт ", добави Бабикян.

По думите на Бабикян някои аспекти от метода, по който Има Такъв Народ договаря за държавно управление с партиите, са форма на напън. " Логично е поканата на " ИТН "  за среща да е доброжелателна. Натискът не е добър метод за водене на диалог. Натискът е добър метод за повреждане на връзки и не мисля, че това е естественият метод ", уточни Бабикян.

Според него е малоумен аргументът, че в случай че не бъде подкрепено решение или предложение на Има Такъв Народ, ще се отиде на нови избори. 

" Въпросът е какво се трансформира, откакто се вършат избори. Изборите да бъдат опасност и мотив за напън - апелирам ви се, това е несериозна работа. Ако някой е решил, че по този метод получава резултат, аз ще ви кажа какъв може да е той, откакто се води толкоз ербап диалог на тематика: " Внимавайте, тъй като ". Има партии, които от дълго време са във властта и много са се обогатили от наличието си в нея - даже и по легален метод. Те могат да вършат и 10 пъти избори. Има и други - протестни, като нас, които вървят на избори с джобните си пари. И по този начин, като отидеш няколко пъти - джобните доста от дълго време са свършили. Идва въпросът кой желае да изтощи партиите на митинга, с цел да останат единствено старите богати и дебели, вкоренени в статуквото партии ", заключи Бабикян.

 

Демократична България: Поведението на някои хора ни отдалечава от поддръжка

" Виждаме в последните седмици че егото е на макс от страна на много представители на политически групи в България и това ще би трябвало да го преглътнем. Тези стени, които построяваме, ще би трябвало да се опитваме да ги съборим ", разяснява пред БНР Владислав Панев от " Демократична България ". Според него " с държанието на доста хора в последните дни се отдалечаваме от това Демократична България да поддържа Има Такъв Народ " . Панев напомни, че Демократична България ще поддържа кабинет на Има Такъв Народ единствено при " ясни задължения за промени оттук насетне ".

 

Борисов към ГЕРБ: Да стоим надалеч от партиите на омразата

" ГЕРБ-СДС би трябвало да стоят оптимално отдалечено от тези отровни партии на омразата , които не зачитат волята на народа и не се отнасят почтително към избора на хората ", това разгласи водачът на партията Бойко Борисов на ексклузивен брифинг през днешния ден след съвещанието на Изпълнителната комисия.  " Възлагаме на нашите депутати да си влезнат в залата и да гласоподават срещу държавното управление ", разгласи Борисов. По думите му било потвърдено, че " Движение за права и свободи преля на Има Такъв Народ гласове, с цел да се приближат до нас ". 

Борисов няколко пъти повтори, че ГЕРБ не са потърсени " за един виновен диалог с останалите партии ".  

" За да бъде изобличен до дъно разединителят на нацията, едно служебно държавно управление ще е доста от изгода, само че това ще е пагубно за страната. Аз желая едно малко кътче, където сме ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, където като пристигна злополуката, да има знаещи и можещи хора, чели буквара най-малко. " Там има доста хубави приказки. Качил се на кобилата и споделил " Дий " и паднал; агънцето мътило водата на вълка и след това пило от нея; " Болен здрав носи ", нали знаете ", изреди някогашният министър председател.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР