При всеки опит за промяна на нещо в България се

...
При всеки опит за промяна на нещо в България се
Коментари Харесай

95% от болниците няма да могат да дават допълнителни стимули на персонала си

При всеки опит за смяна на нещо в България се получава напрежение. Подкрепям концепцията да се вкара финансов ред в лечебните заведения. Имам забележки по методите, по които това ще се прави. Това сподели шефът на болница "Св. Иван Рилски " доктор Дечо Дечев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Темата, която провокира напрежение касае консумативите и финансовата методика в лечебните заведения. За тази година на договаряне са реализирани по-ниски цени на консумативите. Това е добре, само че в случай че това е станало на база гарантиране на качеството на консумативите и доставчиците са съгласни. Притеснен съм от новите финансови правила и по-точно, че лечебните заведения с просрочени отговорности, а това са над 95% от държавните и общинските, не могат да дават спомагателни тласъци на личния състав, който работи в тях. Това ще докара до всеобщо овакантяване на елита на лечебните заведения, на медицинските сестри и ще наруши качеството на опазването на здравето “, предвижда Дечев.

„ През последните 10 години в България се смениха прекалено много здравни министри. Всеки от тях потегли да прави промяна, само че не я довърши. Всичко това сътвори безпорядък в системата. Това сподели Александър Йорданов, хематолог в болница "Св. Иван Рилски ".

По думите на шефа на лечебното заведение, може да се стигне до там имплантите да се слагат, а пациентът да доплаща огромната разлика.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР