При ударите са били поразени парк, магазин за погребални артикули

...
При ударите са били поразени парк, магазин за погребални артикули
Коментари Харесай

Двама убити и десетима ранени от руски удари в Краматорск. Украинците успяват да доставят боеприпаси в Бахмут

При ударите са били изумени парк, магазин за погребални продукти и десетина жилищни здания, както и две коли. " Над 100 страни не разрешават потреблението на касетъчни бомби, само че Русия продължава да употребява тези оръжия, които изпускат голям брой дребни бомби и раняват слепешком цивилните ", съобщи Кириленко.

 

Украинските сили, намиращи се отвън източния град Бахмут съумяват да държат съветските елементи на разстояние, тъй че муниции, храна, съоръжение и лекарства да могат да бъдат доставени до бранителите на града, показват от украинската войска.

 

Говорителят на армията Сергий Черевати съобщи, че украинските сили съумяват да изведат и ранените украински военни от града. Някои пътища от и за Бахмут остават отворени с помощта на  украинското разузнаване и контраартилерийския огън. Прокиевските сили са съумели да смъкват два съветски дрона и да унищожат пет противников склада с муниции, сподели още Черевати. Той съобщи, че украинските сили са умъртвили 193 съветски военни и са ранили 199 руснаци по време на боевете в петък.

 

Същевременно в послание в Телеграм украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че редица западни страни са изпратили на Украйна нови пакети военна помощ. Това е станало след следващото съвещание на групата " Рамщайн ", т.е. на контактната група за Украйна. Нови пакети помощи са обещани от Франция, Канада, Дания, Естония, Германия, съобщи Зеленски. Пакетите военна помощ касаят муниции, танкове и артилерийски установки.

 

Същевременно  финландската асоциация " Вашите фински другари ", подкрепяща Украйна, заяви, че петима френски доброволци към украинските сили, са били ранени по време на бойни дейности в Украйна. Трима от тях към момента са в лечебни заведения. 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР