При тези явления в междупланетното пространство се изхвърлят силно заредени

...
При тези явления в междупланетното пространство се изхвърлят силно заредени
Коментари Харесай

Ще Изпържи Всеки! Пъкъл С Шокиращия Клас Г1 Връхлита Земята От Космоса В Петък!

При тези феномени в междупланетното пространство се изхвърлят мощно заредени слънчеви частици, които при конфликт с атмосферата, съумяват да навлязат в по-горните ѝ пластове, оказвайки въздействие на редица действия на индивида.

Утрешната стихия е класифицирана като G1 или незначителна, само че все пак тя може да сътвори софтуерни проблеми по целия свят, както и да провокира появяването на тези спиращи дъха сини и зелени светлини над северния и южния полюс, известни като зарево.

„ Според прогнозите на NOAA на 5 юли има възможност от геомагнитни стихии от клас G1.

Очаква се през утрешния ден взаимната зона на взаимоотношение (CIR) да удари земното магнитно поле. CIR са преходни зони сред постепенно и бързо движещи се потоци безоблачен вятър. Макар да са способни да основат редица механически проблеми, те имат и своя добра страна - основават искрящите сияния над полюсите ", се споделя в малко изказване, оповестено на уеб страницата SpaceWeather.

Северно зарево - Aurora Borealis Сиянията (Auroras), които включват Северно зарево - Aurora Borealis - и Южните светлини - Aurora Australis, се появяват когато слънчевите частици се ударят в атмосферата. Тъй като този петък магнитосферата ще бъде бомбардира от мощни слънчеви ветрове, зашеметяващите сини и зелени светлини, ще са извънредно ярки.

В по-голямата си част, магнитното поле на Земята защищава хората от слънчевата радиация, само че слънчевите стихии отслабват тази отбрана, създавайки голям брой механически проблеми и опасности за здравето на хората. Слънчевите ветрове могат да затоплят външната част на атмосферата на Земята, карайки я да се уголемява.

Това може да повлияе и наруши работата на орбиталните спътници, които пък на собствен ред да основат проблеми с GPS системите за навигация, сигналът от мобилните телефони и сателитните малките екрани. Освен това, вълната от частици може да докара до повишение на електричеството в магнитосферата, което на собствен ред да усили количеството ток в електропроводите повече от нормалното.

В резултат на това, електрическите трансформатори и електроцентралите могат да изключат или да изгубят мощ за известно време, написа Блиц. Не на последно място, слънчевите ветрове, които ще ударят Земята, ще покачат и количеството радиация, навлизащо в атмосферата, увеличавайки обилни рисковете за здравето на хората, правейки ги по-уязвими към развиване на рак. Ето за какво експертите предлагат да не се излагаме на директна слънчева светлина през утрешния ден и да предпазим телата си със слънцезащитни кремове и облекла, покриващи кожата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР