При старта на през 2020 г. фотографът публикува в Инстаграм

...
При старта на през 2020 г. фотографът публикува в Инстаграм
Коментари Харесай

Кадър #2020: Прегръдката на овдовелите пингвини

При старта на през 2020 година фотографът разгласява в Инстаграм своя обичан кадър на пингвини, които следят светлините над Мелбърн прегърнати. Така фенът на дивата природа се надява да повдигне духа на своите почитатели и да им помогне да повярват, че можем да преборим всички компликации. 

Снимката бързо става вайръл и добива световна известност. Според самия създател, тя се е превърнала в знак на единодушие и обич, изключително в този момент, в края на тежката 2020 година, когато времената към момента не са лесни за доста от нас.

" По време на сходни времена същински късметлии са тези, които могат да бъдат с индивида или хората, които обичат най-вече. "

Баумгаертнер е снимал трогателния кадър на пристанище Сейнт Килда в Мелбърн, където има колония от към 1400 пингвина. Най-малките типове са със междинна височина от единствено 33 см. Колонията се следи от доброволци.

„ Доброволец се обърна към мен и ми сподели, че бялата е стара дама, която е изгубила колегата си, което очевидно е станало и с по-младия мъжки образец отляво “, споделя немският фотограф.



" Оттогава те се срещат постоянно, като се утешават и стоят дружно часове наред, наблюдавайки танцуващите светлини на близкия град. "

За да улови докосващата сърцето прегръдка в фотография, Тобиас Баумгаертнер е прекарал 3 нощи измежду колонията пингвини. 

" Начинът, по който тези две създания се грижат един за различен, се открояваше от цялата колония ", споделя той. " Докато всички останали пингвини спяха или тичаха в близост, те двамата като че ли просто стояха там и се любуваха на всяка секунда, която имаха дружно, държейки се един за различен и говорейки си за пингвински неща. "

Съвсем справедливо фотографията е номинирана за кадър на годината в рамките на австралийския фотографски конкурс Ocean Photograph Awards на списание Oceanographic magazine и печели първа премия. Гласуването е извършено измежду цялата океанографска общественост.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР