При спецоперация е разкрит нелегален цех за обработка на тютюн

...
При спецоперация е разкрит нелегален цех за обработка на тютюн
Коментари Харесай

Разбиха нелегален цех за тютюн край Своге

При спецоперация е оголен незаконен завод за обработка на тютюн в село Искрец край Своге, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Полицейските дейности са осъществени малко преди среднощ на 15 януари, когато чиновници от икономическа полиция в ОДМВР-София дружно с сътрудниците им от Главна дирекция " Национална полиция " и РУ-Своге пристъпили към претършуване на частен парцел в с. Искрец.

В селскостопанска сграда в терена те открили четирима мъже и жена в миг на рязане и обработка на тютюн. За реализиране на противозаконната активност помещението било оборудвано с апаратура за навлажняване на сухите листа.

В хода на процесуално-следствените дейности са конфискувани също по този начин две машини за рязани на тютюн, три 25-литрови бутилки за газ пропан-бутан, електронна везна и пликове за предпазване на обработен тютюн. Общото количество открит и конфискуван тютюн е 1500 кг на листа и към 2 кг ситно нарязан. Петимата " служащи ", четирима от които с предходни престъпни прояви, са арестувани за период до 24 часа.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР