При сегашните условия ще влезем в Еврозоната. Няма да бъде

...
При сегашните условия ще влезем в Еврозоната. Няма да бъде
Коментари Харесай

Николай Василев за Еврозоната: Нищо няма да стане с цените у нас

При сегашните условия ще влезем в Еврозоната. Няма да бъде пипан Валутният ръб. Другите страни няма да изискат такова нещо - да дефинират курса на лв. по отношение на еврото. В България има икономическо успокоение и напредък през последните 23 години, други страни не могат да се похвалят с това. Нищо няма да стане с цените. Инфлацията няма да се забележи на годишната графика. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният вицепремиер Николай Василев във връзка влизането на България в Еврозоната.

"Не зависи от България, всички страни чакат по две години в приемната за Еврозоната ", сподели още той.

Горанов: За присъединението на България към еврозоната има политически консенсус

"Много скърбя за Брекзит, като човек живял във Англия, само че би трябвало да продължим напред. Мисля, че другите страни видяха какъв хаус е излизането от Европейски Съюз и в идващите 10 години никой няма да си намерения да го направи ", разяснява той.

Европарламентът гласоподава Брекзит

По думите му не се постанова да има референдум. "Повечето българи, съгласно мен, са за Еврозоната ", сподели той.

По думите му Словакия е един от огромните автомобилни производители и това се е случило откакто са влезнали в Еврозоната. "Звуча оптимистично, само че съм отчаян, че 15 години водим този диалог за приемането в Еврозоната. И през 2005 година бяхме подготвени да влезем в Еврозоната ", счита той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР