При съвместни операции на турската брегова охрана и Дирекцията по

...
При съвместни операции на турската брегова охрана и Дирекцията по
Коментари Харесай

Задържаха две групи с над 100 нелегални мигранти в Егейско море

При взаимни интервенции на турската брегова защита и Дирекцията по сигурността в град Дидим, окръг Айдън, в региона на Егейското крайбрежие са били хванати две групи с над 100 незаконни мигранти и трима уредници на незаконен трафик.

Türkiye rescues 115 irregular migrants in Aegean Sea
— Yeni Şafak English (@yenisafakEN)
По информация на вестник " Миллиет ", група от 52-ма мигранти се пробвала да стигне до гръцкия бряг с лодка, само че гръцките брегови управляващи ги изтикали назад към турски води. От мощното неспокойствие натоварената с мигранти лодка заплашвала да се обърне в морето и хората да се удавят.

Екипи на турската брегова защита забелязали бедстващата лодка и подхванали избавителна интервенция. Достигнали до лодката и я взели на буксир и изтеглили на брега. Всички от групата били избавени. Нелегалните мигранти били предадени на полицията за определяне на самоличността им.

Друга група от 50 незаконни мигранти се пробвали да стигнат с гумена лодка от крайбрежното населено място Съртлан до гръцкия бряг. Но били хванати от полицейските екипи преди да съумеят да стигнат до лодката.

The Turkish Coast Guard rescued 115 irregular migrants in the Aegean Sea after they were illegally pushed back into Turkish territorial waters by Greek authorities, authorities said on Thursday.
— ANews (@anews)
В групата имало също дами и деца. 

Силите по сигурността са задържали и трима турски жители, които се счита, че са уредници на канал за прекачване на незаконни мигранти от Турция към Гърция.

Задържаните мигранти са били предадени на регионалната Дирекция по миграция за назад връщане, а турските жители са предадени на правосъдните управляващи. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР