При съвместна акция на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“, Националната агенция

...
При съвместна акция на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“, Националната агенция
Коментари Харесай

Спряха от движение два автомобила заради нерегламентиран превоз на пътници чрез приложението „Максим“

При взаимна акция на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, Националната организация по приходите и Министерство на вътрешните работи са спрени от придвижване за една година два автомобила за осъществяване на нерегламентиран транспорт на пасажери посредством приложението „ Максим “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията.

Регистрационните табели на транспортните средства са свалени, документите на колите и на водачите са конфискувани. Наложената глоба за този тип нарушаване е 2000 лева За случаите са формирани досъдебни производства.

Акцията е част от подхванатите ограничения за битка с нерегламентираните транспорти на пасажери.

В началото на този месец министърът на превоза и известията в оставка изпрати сигнал до фирмите Гугъл и Apple за приложението „ Максим “. В писмото се акцентира, че услугата, предлагана от „ Максим “, се прави в прорез с българското законодателство, регламентиращо автомобилните транспорти на пасажери против възнаграждение.

Министърът насочи категорично искане да се прекрати предлагането на мобилното приложение на територията на Република България посредством платформите Гугъл Play и Apple App Store.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР