При ракетния обстрел, предприет от Русия срещу украинската столица и

...
При ракетния обстрел, предприет от Русия срещу украинската столица и
Коментари Харесай

Една жертва и десетки ранени цивилни след руските ракетни атаки срещу Украйна

При ракетния обстрел, подхванат от Русия против украинската столица и други градове, е погубен един човек, ранени са десетки. Отломки от свалените ракети паднаха върху високи здания и провокираха пожари.

Журналисти от Агенция Франс Прес са чули повече от дузина мощни детонации в Киев от работата на противовъздушната защита.

В източния град Харков един човек е умрял, а повече от 20 са ранени от " най-малко четири удара ", които са нанесли вреди на многоетажни здания и гражданска инфраструктура в центъра, заяви началникът на военната администрация в града Олег Синегубов.

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че Русия е изтреляла ракети " Кинджал ".

Нападенията идват ден откакто съветският президент Владимир Путин съобщи, че неговите сили ще засилят ударите против Украйна след невижданата украинска офанзива през уикенда против съветския Белгород - те беше подхваната в отговор на масираното съветско нахлуване от 29 декември, при която бяха убити и ранени десетки цивилни украинци, в това число деца.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви през днешния ден за многочислени детонации и парчета от свалени ракети.Той уточни, че 10 души са били ранени в многоетажен жилищен блок в Соломиански регион, " където е избухнал пожар вследствие на ракетна офанзива ".

В квартал Печерск парчета са блъснали покрива на девететажна постройка и друга многоетажна постройка, оповестиха от военната администрация,

Пожари са избухнали и в супермаркет, и в склад, заяви кметът.

В северния квартал Подил на града се допуска, че е била наранена територията на обект от гражданската инфраструктура, сподели Кличко.

Някои здания от гражданската инфраструктура и жилищни здания в четири региона са без ток, а в някои региони има краткотрайна липса на налягане на водата във водоснабдителната мрежа, сподели кметът, до момента в който в един от регионите е развален газопровод.

" Веднага щом обстановката със сигурността го разреши, сигурно ще възстановим електричеството за всички ", обявиха от военната администрация на града. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР