При проведена специализирана операция на 7 октомври е разкрита организирана

...
При проведена специализирана операция на 7 октомври е разкрита организирана
Коментари Харесай

Четирима души са задържани за кредитни измами във Варна

При извършена профилирана интервенция на 7 октомври е разкрита проведена незаконна група , която по първични данни е правила закононарушения против кредитната система на страната, документни закононарушения и измами, и пране на пари. Това заяви на ексклузивен брифинг през днешния ден окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Задържаните посредством онлайн платформи на кредитни институции са правили поръчки от името на български жители, които трайно са се открили в чужбина, употребявали са техните данни, след което с неистинен публични документи на тези лица са получавали и заеми, изясни Конов. По първични данни са нанесени вреди за към 100 000 лв. .

Четиримата – трима мъже и една жена , са арестувани във Варна и Силистра. Групата е развивала активността си на територията на двете области. Ръководителят ѝ е на 36 години от Силистра. 

Води се следствие от кое място арестуваните са се снабдявали с данните на българите от чужбина. Групата е работила от октомври 2021 година. Част от парите са открити.

Комисар Деян Горанов – шеф на отдел " Североизточен " на ГДБОП, добави, че са открити доказателства, имащи отношение към незаконната активност. Двама от арестуваните са престъпно проявени и осъждани. Той изясни, че няма данни групата да е взела участие в пазаруване на гласове към изборите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР