При посещението си в Търговище председателят на БСП Корнелия Нинова

...
При посещението си в Търговище председателят на БСП Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Нинова: Нека никога не забравяме жертвите на фашизма, да помним ястребинчетата

При визитата си в Търговище ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сервира цветя на паметника на грубо убитите шест невръстни ястребинчета Стойне (7 г.), Иван (9 г.), Надежда (12 г.); Димитринка (11 г.), близначките Ценка и Цветанка (13 г.)
" Поклон пред паметта на всички починали в антифашистката битка. Нека в никакъв случай не забравяме зверствата на фашизма и в никакъв случай не го позволяваме още веднъж " – съобщи Нинова.
 Българска социалистическа партия напомни за разстрела на деца, укривали членове на Български земеделски народен съюз през Втората международна война Българска социалистическа партия напомни за разстрела на деца, укривали членове на Български земеделски народен съюз през Втората международна война
Преди началото на днешното съвещание на Народното събрание народните представители уважиха с минута безмълвие 70-годишнината от  р...
Същевременно в Народното събрание депутатът от левицата Александър Симов прочете декларация за позитивните страни на измененията след 9 септември 1944 година. Парламентарните групи на ГЕРБ и " Обединени патриоти " напуснаха пленарната зала в символ на противоречие с Българска социалистическа партия.
Когато легионите на реваншизма се пробваха да завладяват учебниците по история, от тях със завист беше изхвърлено всичко, което даже загатва за борбата против фашизма в България. Трябваше да се научим да имаме вяра, че в България фашизъм не е имало и това направи избитите без съд и присъда хилядите жертви на кафявата чума безусловно неуместни.
Техният живот и идеали просто не се вписваха в извратената версия на историята, която се опитваха да ни пробутат. Преследвани един път приживе, жертвите на българския фашизъм станаха още веднъж обект на гонения. И този вятър от тъмни пристрастености не подмина и най-светлите облици – на Никола Вапцаров, на Христо Смирненски, на Гео Милев, уточни Александър Симов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР