При отсъствие на изоставени съмнителни предмети, пакети, багажи и/или други

...
При отсъствие на изоставени съмнителни предмети, пакети, багажи и/или други
Коментари Харесай

Вижте новата процедура за действие при получаване на бомбена заплаха

При неявяване на изоставени съмнителни предмети, пакети, багажи и/или други вероятни съставни елементи на взривно устройство не се подхващат ограничения за извеждане на хора от постройката. Това се показва в новата " Процедура за деяние при опасност от потребление на взривно устройство в обект за публично прилагане с всеобщо престояване на хора “.

Протоколът за деяние се състои от 25 точки. В него се споделя, че всяка опасност се приема за същинска. Също по този начин се показва, че той не се ползва след оценка от способените държавни органи на естеството и източника на опасност и след предписание на основния секретар на Министерство на вътрешните работи или ръководителя на службата за сигурност, отговаряща за обекта.

При опасност за бомба незабавно се уведомяват органите на реда посредством позвъняване на незабавния телефон 112. Пристигналите на място служители на реда дават разпоредби и инструкции какво следва да се направи, се споделя още в документа и се показва, че авансово избрани чиновници в съответния обект вършат взаимен оглед с пристигналите на място представители на Министерство на вътрешните работи.

При опасност за взривно устройство чиновниците на обекта би трябвало на вършат " бърз оглед " на пространствата и площите, в които се намират, за съществуване на пакети, предмети или багаж със подозрение за взривно устройство. При определяне на съмнителни предмети " неотложно се извеждат намиращите се наоколо до тях хора ", като се обезпечава безвреден периметър към предмета до идване на полицията.

„ В случай, че ръководителят на обекта откаже осъществяването на инспекция за съществуване на взривно устройство и/или откаже извеждането на хората от обекта, на същия се сформира акт за несъблюдение на полицейско предписание по смисъла на член 257 от Закона за Министерството на вътрешните работи “, написа в протокола.

Целия протокол за деяние може да видите.

По-рано през днешния ден по отношение на нови закани към столични учебни заведения, част от които са прекратили занятия, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров заяви, че е разпоредил всички шефове и районни инспекции по обучение да се срещнат документално и против автограф с протокола за деяние.

Той добави, че ще се търси административна отговорност на шефовете, които своеволно разхлабен учениците, защото според заповедта такова право към този момент има единствено полицията, в случай че се откри заплаха.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР