Училищните директори вече нямат правомощия да преценяват сами дали да

...
Училищните директори вече нямат правомощия да преценяват сами дали да
Коментари Харесай

Данко Калапиш за бомбените заплахи в училищата: Притеснява ме, че сме задължени да правим оглед преди МВР

Училищните шефове към този момент нямат пълномощия да преценят сами дали да затварят при бомбена опасност. Това решение към този момент ще може да се взима от Министерство на вътрешните работи.

Директорът на 107. ОУ " Хан Крум " Данко Калапиш съобщи, че са били сюрпризирани от изявлението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи от през вчерашния ден, че има нов протокол. Бил е известен по-късно денем.

" При мен дойде в 14:40 ч. от районния контрольор и разбрахме, че има нов протокол. В утринните часове, когато още веднъж дойдоха над 50 сигнала, ние нямахме изясненост, че има оповестен документ ", съобщи Калапиш.

По думите му терзание буди съществуването на текст, който задължава чиновниците в учебните заведения да създадат оглед преди идването на органите на Министерство на вътрешните работи.

" Ние нямаме този потенциал и експертиза, нашето обвързване би трябвало да завърши до такава степен да предадем сигнала да полицията ", съобщи още Данко Калапиш.

Той регистрира като проблем, че съгласно новата разпоредба е контролирано единение по какъв начин се работи при бомбена опасност, само че не и такива от различен темперамент.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР