Юлиян Петров, председател на синдикат Образование към КТ Подкрепа заплаши,

...
Юлиян Петров, председател на синдикат Образование към КТ Подкрепа заплаши,
Коментари Харесай

Синдикат Образование ще поиска оставката на Демерджиев заради новия протокол за бомбени заплахи

Юлиян Петров, ръководител на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " заплаши, че ще изиска оставката на министъра на вътрешните работи.

Той написа, че изрично стачкува против вменяването от Министерство на вътрешните работи на спомагателни отговорности към педагогичен експерти, които са в прорез с длъжностите им характерности.

" Изискването учителите да ревизират за бомби и взривни устройства не кореспондират с техните компетентности и е неуместно да носят отговорноси при взимане на сходни решения. Полицията се държи безпределно несъответстващо и нееднозначно при осъществяване на протоколите за отбрана от терористична опасност в другите просветителни институции. Вчера при аналогични обстановки в две столични учебни заведения служители на реда са вземали разнообразни решения! ", написа Петров.

Настояваме, написа още Петров, министърът на вътрешните работи да уточни протокола и да спре със заканите към учители за възможни наказания и отговорности. Синдикатът декларира, че българските учители не са антитерористи и не следва да бъдат товарени с отговорности или да бъдат заплашвани за непознати такива! По мотив на формираните през вчерашния ден актове за спиране на образователни занятия през вчерашния ден по самодейност на министъра на вътрешните работи, синдикатът упорства изрично да се анулират неотложно тези актове и да се спре да се третира българския преподавател като „ неопитен " служител на реда! Ако министър Дерменджиев не анулира неотложно формираните актове и не спре с прехвърлянето на отговорности от служители на реда към учители, Синдикат „ Образование " ще изиска неотложно оставката на министъра на вътрешните работи.

Юлиян Петров е брачен партньор на една от сакционираните през вчерашния ден директорки - Елена Налбантова, шеф на 81-во СУ. Вчера, съгласно заместник- шефовете на учебното заведение, тя е получила джука заповед да изтегля учениците след опасност за бомба. Извикани са родителите да приберат децата си. От Министерство на вътрешните работи обаче отхвърлят да са давали такава заповед. А съгласно новия метод на деяние при такива обстановки, решението за евакуация се взима от Министерство на вътрешните работи. Затова и Налбантова е била глобена.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР