При обявяването на свободна длъжност специалистите по човешки ресурси преглеждат

...
При обявяването на свободна длъжност специалистите по човешки ресурси преглеждат
Коментари Харесай

Фотографията към вашето CV – успешен коз или причина за провала

При оповестяването на свободна служба експертите по човешки запаси преглеждат стотици автобиографии. Голяма част от тях нямат приложени фотоси – дали тъй като претендентите не са си създали труда, дали тъй като не желаят да отвличат вниманието от своите професионални качества. Но даже изцяло да дават отговор на посочените условията, тези CV-та биват забравяни единствено след секунди. В този феномен няма нито предумисъл, нито е мотив за дискриминация. Просто човешката памет мъчно съхранява информация, която не е обвързвана с избран образен облик.

Но съществуването на снимка единствено по себе си не подсигурява по-големи шансове за триумф. Именно несъответствуващите фотоси стават причина доста CV-та да бъдат захвърлени в купчинката „ твърдо не ”. Само тъй като от тях лъха непрофесионализъм или провокират неприязън, която не може да бъде оборена даже с най-блестящите триумфи, маркирани в наличието.

В изискванията на нищожна информация, всяка линия – позитивна или негативна, се хиперболизира от работодателят и той си вади съществени изводи за индивида като цяло. Но вие можете да употребявате това в своя изгода – като прикрепите към документите си фотография, която ви показва във допустимо най-хубава светлина, буди доверие и благосклонност. Ако на нея се приближавате оптимално до визията за идеалния претендент, то към този момент сте си обезпечили голямо предимство. Можете да бъдете сигурни, че документите ви ще бъдат прегледани изключително деликатно, няма да се изгубят измежду купчини книжа или инцидентно да изпаднат в кошчето. Не единствено ще блеснете измежду съперниците с сходни на вашето обучение и опит, само че даже можете да засенчите надалеч по-впечатляващи на хартия кандидатури. Разбира се, след положителното първо усещане ще бъде належащо да извършите и уместно второ (на интервюто), само че по-важното е, че сте си извоювали този късмет. Но даже и да не бъдете утвърдени незабавно, нищо чудно след няколко месеца или даже година, работодателят да си спомни за вас и да получите изненадващо телефонно позвъняване за мечтаната работа.

Неподходящи са:
● Всички некачествени и размазани фотографии, правени с мобилен телефон или още по-лошо – независимо от ръка.

● Така известните у нас фотоси „ на маса ”, на които доволната ви физиономия се подава иззад голям брой храни и питиета.

● Фотографии, които биха пожънали триумф, само че не на работното място, а в уеб страниците за запознанства. Колкото и добре да изглеждате на тях, усещането, което оставят у работодателя е прекомерно несериозно.

● Снимки, които не дават отговор на маркираната възраст в CV-то или с други думи, правени преди 10-15 години. Те освен за заблуждаващи, само че и постоянно будят смях, поради от дълго време излезли от мода облекла и прическа.

Заложете на:
● Фотографии в огромен проект, в които се подчертава върху очите. Така лицето ви ще се запомни.

● Снимки в професионална среда, най-добре близка до оповестената служба.

● Изображения, на които имате приветливо лъчение, изключително в случай че кандидатствате за позиции като секретар, търговски представител или сходни, в които приятната осанка е надали не определяща за качественото осъществяване на служебните ви отговорности.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР