При обработени малко над 30% протоколи от секционните избирателни комисии

...
При обработени малко над 30% протоколи от секционните избирателни комисии
Коментари Харесай

Кой има по-голям шанс да спечели битката за София – Васил Терзиев или Ваня Григорова?

При обработени малко над 30% протоколи от секционните изборни комисии в София на балотаж отиват претендентите за кмет на ПП-ДБ Васил Терзиев и на локалната коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ Ваня Григорова.

Вижте първите трима претенденти по места с най-хубави резултати

Кой от двамата има по-голям късмет да завоюва на втория тур – тематиката разясниха в ефира на bTV социолозите Геновева Петрова и Добромир Живков.

Проследете с нас протичането на локалните избори с най-важните вести за столицата

„ Подкрепата за Васил Терзиев идва главно от гласоподаватели на ПП-ДБ, той не съумя да притегли последователи на други обединения. Същото важи и за Антон Хекимян, за него са дали своят вот главно последователи на ГЕРБ. Различно е при Ваня Григорва – за нея поддръжката беше мощно мажоритарна – от последователи на разнообразни партии “, разяснява Петрова.

По думите ѝ за Григорова са дали своят вот много гласоподаватели на „ Възраждане “ и на ПП-ДБ.

„ Имаме волята да продължим до края и ще го създадем “, сподели претендентът за кмет на София на Българска социалистическа партия

„ Чисто мажоритарен претендент е и Вили Лилков – съумя да притегли десните, които не бяха съгласни нито с кандидатурата на Терзиев, нито с тази на Хекимян “, добави социологът.

Според Геновева Петрова ще следим доста оспорван балотаж в София и не може да се каже, че той е превдварително решен.

Добромир Живков счита, че Терзиев въпреки всичко има късмет за по-широка поддръжка на втория тур, а Ваня Григорова по-скоро е изпълнила програмата на най-много при гласуването на 29 октомври.

При Ваня Григорова беше изпълнена стратегия най-много значително, може би може да се разгради. Тя няма ясно твърдо ядро, плаващи гласоподаватели.

„ Продължаваме промяната “ имат и ляво крило в електоралната си конструкция – това са гранични хора център-ляво. Очертава се и консолидация на десните гласоподавателите “, предвижда Живков.

За кметския стол в столицата се борят Васил Терзиев и Ваня Григорова, демонстрират първите резултати

По негово мнение гласувалите за Вили Лилков може да поддържат претендента на ПП-ДБ, само че съгласно Петрова те или няма да излязат да гласоподават, или ще отбележат „ не поддържам никого “

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР