При ниска избирателна активност протича вотът в Турция, въпреки че

...
При ниска избирателна активност протича вотът в Турция, въпреки че
Коментари Харесай

При ниска избирателна активност протича вотът в Турция

При ниска изборна интензивност протича вотът в Турция, макар че там има открити най-вече секции зад граница – 166. В секциите в квартал " Авджълар ", където има най-вече турци с български паспорти, са дали своят вот 400 души до 11 часа, за съпоставяне през ноември на първия тур гласоподаваха двойно повече хора.

В 15 от 166-те секции в Турция имаше закъснение при началото на изборния ден поради отсъствие на членове на секционни комисии, препоръчани от политическите групировка. В Истанбул и региона секциите са 51, а в квартал Авджълар, където има най-вече изселници има три секции, вместо 2, както беше през ноември 2021 г. 

Според Ефраим Камбероглу изборната интензивност ще е висока, а неналичието на опашки се дължи на огромния брой секции "

" До 20.00 часа има време и мисля, че хората ще дойдат и ще гласоподават ".

Малко преди 12.00 часа на посещаване в секциите в Авджълар пристигна кметът на квартала Туран Ханчерли. Пред БНР съобщи, че турските управляващи не са се изморили от организирането на български избори, а посланието му към гласуващите е:

" Хората кимат демократичното право за гласоподаване и споделям на всички да дойдат и да дадат своя избор, без значение за коя партия ".

В третата секция в Авджълар – в главното учебно заведение Фирузкьой също няма опашки. Там се гласоподава единствено с хартиени бюлетини.

Още в коридора пред секциите се дават инструкции на турски език по какъв начин да се гласоподава с машина, чува се и турска тирада и в самите секции, а тук-там членовете на комисии не съблюдават дистанцията от 2 метра, когато оказват помощ на гласоподавателите да се оправят с машините.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР