При нервни състояния влияние оказва и начинът на хранене. За

...
При нервни състояния влияние оказва и начинът на хранене. За
Коментари Харесай

Хранене за успокояване на нервите

При нервни положения въздействие оказва и методът на хранене. За възстановяване на положението на организма, който е разрушен от нервното безсилие, както и с профилактична цел би трябвало да се съблюдава избран метод на хранене.

Общите правила на този метод на хранене се дефинират от потребността за понижаване на натоварването върху нервната система посредством ограничение на използването в храната на мазнини и въглехидрати, готварска сол и артикули, възбуждащи нервната система.

На първо място това се отнася за алкохола и кафето, пържената и пикантната храна. В храната би трябвало да се усилят продуктите, които въздействат позитивно на нервната система и са богати на фосфорни соли – млечни артикули, бобови култури, черен дроб.

Много е значимо да се увеличи дневната норма на банкет на витамини и изключително на витамин В. Основни източници на витамини са суровите зеленчуци и плодове, зеленина, чай от шипка.

Напълно би трябвало да се изключат от храната следните артикули: произведения от многолистно тесто, свеж самун, консерви, мазни меса и колбаси, полуфабрикати, пържени или твърдо сварени яйца.

От зеленчуците не се предлагат: ряпа, краставици, репички, лук и чесън. Не консумирайте шоколад, пикантни сосове, пикантен червен пипер, хрян, горчица, хайвер, пържена и солена риба, скотски мазнини, в това число мехлем.

Откажете се от някои питиета: алкохол, кафе и мощен черен чай. Въпреки неразрешените артикули остава огромен избор от такива, които можете да употребявате за здравословно хранене против нерви.

 Хранене за усмиряване на нервите

Към тях се отнасят: диетични хлябове, немазно месо - пилешо, пуешко, телешко, заешко, немазни типове риба, морски блага, млечни артикули, нискомаслено сирене, яйца – единствено рохки, олио.

От зеленчуците се предлагат цвекло, моркови, тиква, домати, зеле и картофи. Можете умерено да консумирате пресни и сушени плодове, бонбони, мед, билкови чайове, зеленчукови и плодови сокове.

За закуска консумирайте нискокалорична храна – рохко яйце и чаша сок. По време на втората закуска хапнете плодове. Обядът би трябвало да е най-калоричен – чорба, месо с пюре, салата, чай или сок.

За следобедна закуска хапнете млечни артикули – нискомаслено мляко, йогурт или сметана. Вечерята разнообразете със зеленчуково ядене и месо. Преди сън се предлага чаша мляко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР