При мъжете България се наложи над Тайланд с 2,5:1,5. На

...
При мъжете България се наложи над Тайланд с 2,5:1,5. На
Коментари Харесай

Успешен ден за българските отбори на шахматната олимпиада в Ченай

При мъжете България се наложи над Тайланд с 2,5:1,5. На първа дъска 17-годишният Момчил Петков с белите фигури се наложи над Танадон Кулпруетанон и даде задатък на нашия тим.

Втората победа обезпечи Александър Ташев на 4-а дъска с черните фигури, побеждавайки Бунсуеб Саехенг. Цветан Стоянов приключи реми с Прин Лаохавирапап, а единственото проваляне за българския тим претърпя Тодор Георгиев. С белите фигури той отстъпи на Тинакрит Арунунтапанич.

С днешната победа България се придвижва на 50-о място в класирането от 188 страни с 6 мач-точки, които вземат участие в Open-турнира, а отпред е вторият тим на Индия, който няма загуба.

При дамите най-хубавата ни шахматистка Нургюл Салимова реализира първата победа на първа дъска. С черните фигури тя не остави никакъв късмет на Мобина Алинасаб. Белослава Кръстева с белите на втора дъска и Габриела Антона на трета с черните фигури също завоюваха своите партии. Единственото проваляне при дамите претърпя Виктория Радева.

Българският женски тим продължава да се движи доста добре и се подрежда на 11-о място с 8 мач-точки. И тук отпред са домакините от Индия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР