При какви температури на хората им става прекалено горещо? Британски

...
При какви температури на хората им става прекалено горещо? Британски
Коментари Харесай

Колко е прагът на търпимост към горещина при хората?

При какви температури на хората им става прекомерно горещо? Британски учени са съумели да отговорят на този въпрос. 

Екипът на проф. Луис Холзи от университета на Роухемптън стига до извод, че лимитът на толерантност към жега или така наречен горна сериозна температура при хората евентуално е сред 40 и 50 градуса по Целзий.

Специалистите не престават проучванията си в опит да открият за какво се следи увеличение на изразходената метаболитна сила при високи температури, предава Българска телеграфна агенция.

Проф. Холзи и сътрудниците му откриват, че скоростта на метаболизма в положение на покой - мярка за количеството сила, което човешкото тяло изразходва, с цел да продължи да действа, може да бъде по-висока, когато хората са изложени на горещи и влажни условия.

" Доста работа е свършена във връзка с температурния диапазон, при който другите скотски типове избират да обитават, с цел да може скоростта на метаболизма им да е минимална и по този метод разходът на сила да е невисок. Странно е, че данните за хората са доста по-малко, когато се преглеждат горните граници на нашата неутрална топлинна зона ", споделя проф. Холзи.

Разбирането на температурите, при които метаболизмът на индивида стартира да се покачва, има значимо значение. " Проучването дава фундаментални познания за това по какъв начин реагираме на неоптимална среда и по какъв начин тя се разграничава при хора с разнообразни характерности ", прибавя откривателят.

Професор Холзи и екипът му също по този начин изследват по какъв начин индикатори над горна сериозна температура въздействат на сърдечната функционалност и какво е въздействието върху сърцето на хора с разнообразни възраст и физическа подготовка.

" Открихме някои обилни промени в реакциите на сърдечната функционалност към горещините сред категориите хора, като най-новата находка се отнася за разликите съгласно пола ", прибавя професор Холзи. " На междинна база мъжете и дамите демонстрират някои основни разлики в реакциите на сърдечно-съдовата си система към топлината ".

Екипът на професор Холзи мери в детайли сърдечната функционалност благодарение на най-модерен ехокардиограф. " Не беше елементарно да се работи в жегата! ", прибавя той. " Подобно съоръжение може да се види в лечебните заведения, само че рядко в изследователските лаборатории ".

Специалистите не престават изследванията си за въздействието на високите температури върху човешкия организъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР