При какви симптоми ваксинираните с „АстраЗенека“ трябва да се обърнат

...
При какви симптоми ваксинираните с „АстраЗенека“ трябва да се обърнат
Коментари Харесай

Ваксинираните с „АстраЗенека“ да следят за определени симптоми


При какви признаци имунизираните с „ АстраЗенека “ би трябвало да се извърнат към доктор. Това обясни шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов, уточнявайки, че случаите на тромбоза след имунизация са извънредно редки.

И въпреки всичко до две седмици след имунизацията може да се появят следните симпоми, при които би трябвало да се обърнем към доктор: зной, болежка в гърдите, отичане на долни крака, продължителна болежка в корема, главоболие и размазано виждане.

Изключително рядко се следи тази нежелана лекарствена реакция, към момента изрично не може да се удостовери връзка, само че специалистите на ЕМА споделят, че намират допустима такава. Проучванията в тази посока ще продължат, разяснява Кирилов.

По думите му специалистите от Европейската организация по медикаментите не предлагат характерна профилактика на поставилите си към този момент имунизацията.

Единственото, което лекарите следва да предлагат, е да се следи за тези признаци и в случай че има такива, имунизираните да потърсят здравна помощ, уточни още Кирилов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР