При жените, които са родили три и повече деца рискът

...
При жените, които са родили три и повече деца рискът
Коментари Харесай

Майките с 3 деца с по-нисък риск от Алцхаймер


При дамите, които са родили три и повече деца рискът от развиване на Алцхаймер е доста по-малко евентуален, спрямо една рожба. За страдание, абортите се оказват „ нож с две остриета “ - съгласно изследователския екип броят на забременяванията нямат същия резултат като броя на ражданията, дори в противен случай, той е по-голям.

Изследователите намират и връзка сред риска от заболяването на мозъка и възрастта, в която е настъпил пубертетът и менопаузата при дамата. Това съгласно научната общественост може да се дължи на въздействието на хормоните върху организма на дамата. Само до 8 седмица от бременността равнищата на естрогените скачат двойно, с цел да стигнат до пика 40 пъти над нормалното.

Вероятно хормоналните промени по време на бременност въздействат по избран метод на имунната система, което работи възпиращо върху развиването на болестта. Резултатите

при дамите с едно и дамите с повече от 3 деца са разнообразни съгласно учените повече поради тестванията, на които е подложена майката при развъждането им. „ Това несъмнено изисква мултифункционалност “ разяснява Хедър Снайдър от американската Асоциация Алцхаймер.

Заключението е получено на база изследване на Калифорнийския университет, в което са взели присъединяване 15 000 дами на възраст сред 40 и 55 години сред 1960 – 1970 години. Под внимание в него са взети по този начин също телесното тегло и мозъчносъдовите произшествия.

12% по-ниска е вероятността майките с три и повече деца да пострадат от подлото заболяване. Всяка нежелана загуба на бременност обаче носи 9% по-висок риск от развиването на деменция.

Свързани публикации.. Болест на Алцхаймер - слабоумието не е просто поради старостта 2 Деменция и болест на Алцхаймер – по кое време? (І част) 2 Календар на бременността: 8 седмица 2

Според Снайдър някоя от измененията в организма при бременност някакъв метод защищава от когнитивен крах и назад стресът от загубата ѝ

го подготвя повече.

Рисков фактор се оказва и късното нахлуване в пубертета – в случай че менструацията е настъпила на 16 години или по-късно рискът от мозъчното заболяване нараства 31%, спрямо девойките, при които първата менструация е реалност на 13 години.

28% е по-висок рискът за Алцхаймер и в случай че менопаузата е настъпила рано, преди 45-годишна възраст.

Естествено, не трябва да се преглеждат тези резултати за меродавни, тъй като при друго проучване се оказва, че многодетните майки с повече от 5 деца са по-предразположени към деменция.

По данни на американската асоциация Алцхаймер 5-6 млн. души в Съединени американски щати страдат от Алцхаймер. От болестта са наранени повече дами, в сравнение с мъже, в съответствие две трети на една трета.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР