При използването на социалните мрежи много хора неволно сравняват своя

...
При използването на социалните мрежи много хора неволно сравняват своя
Коментари Харесай

За кого са опасни социалните мрежи


При потреблението на обществените мрежи доста хора несъзнателно съпоставят своя живот с триумфите на техните връстници.

Това може да провокира тежка меланхолия Американски учени изясниха, че с това се сблъскват основно хора на възраст от 30 до 50 години, до момента в който за младежта, израснала в ерата на интернет, обществените мрежи не съставляват опасност.

Изследователите оцениха психическото положение на 750 доброволци. На тях са били задавани въпроси за претърпените нервни сривове, какъв брой време са прекарвали в обществените мрежи. Изяснило се, че ползвателите на обществените мрежи на междинна възраст са страдали от меланхолия доста по-често от връстниците им, които са надалеч от интернет. Оказало се също, че обществените мрежи не въздействат върху психическото здраве на младежите във възрастовата група от 18 до 29 години.

А проучване неотдавна на английски учени сподели, че увлечението от обществените мрежи в ранна подрастваща възраст (10 години) отрицателно въздейства върху самочувствието на 15-годишна възраст. Но тази взаимозависимост се следи единствено у девойките.

Изследователи от Университета Есекс анализирали данни от допитване на 9859 подрастващи на възраст от 10 до 15 години. Те отговаряли на въпроси какъв брой време са отделяли за другарство в обществените мрежи по време на постоянен образователен ден. На 13-годишна възраст половината от девойките и една трета от момчетата са били в мрежите минимум един час. На 15-годишна възраст към този момент 59% от девойките и 46% от момчетата са прекарвали повече от час в обществените мрежи. Специалистите откриха, че нивото на благополучие при девойките е намаляло от 36,9 на 33,3 пункта. При момчетата този индикатор е падна с два %. Авторите на проучването стигнали до извода, че въздействието на обществените мрежи върху девойките е по-пагубно. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР