При инцидент в мина в Сибир са ранени най-малко 45

...
При инцидент в мина в Сибир са ранени най-малко 45
Коментари Харесай

11 души загинаха при пожар във въгледобивна мина в Сибир

При случай в мина в Сибир са ранени минимум 45 души, a 11 са починали, оповестиха съветските управляващи в четвъртък, предават организациите. Министерството на изключителните обстановки заяви, че 237 миньори са били изведени на повърхността и че спасителните действия във въглищната мина ``Листвяжная`` в Кемеровска област не престават.

Руската държавна осведомителна организация ТАСС цитира чиновник на избавителния екип, който сподели, че повода за случая е запалил се въглищен прахуляк, а димът е запълнил мината през вентилационната система. Всички потърпевши са вдишали токсичния газ. Губернаторът на Кемеровска област Сергей Цивилев сподели в изказване, че четирима от ранените са в тежко положение. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че президентът Владимир Путин е изразил съболезнования на фамилиите на починалите и се надява, че към момента изчезналите могат да бъдат избавени, оповестява ``Интерфакс``.

В съветската минна промишленост повредите са постоянно срещано събитие и са най-много вследствие на неприятни стандарти за сигурност и остаряло съоръжение, предава ``Дойче Веле``. При случай през 2010 година в най-голямата съветска въглищна мина ``Распадская`` в Сибир загинаха 91 души, а над 100 бяха ранени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР