При горене на отпадъци, в зависимост от установената степен на

...
При горене на отпадъци, в зависимост от установената степен на
Коментари Харесай

ГЕРБ иска до 2 години затвор и 5000 лева глоба за горене на отпадъци

При горене на боклуци, според от откритата степен на замърсяване на въздуха, се планува 2 години затвор и санкция от 2000 до 5000 лв., като тази мярка ще се отнася най-много до юридически и административни лица. В по-леките случаи се планува пробация и санкция от 1000 лв.. Предложението за смяната в Наказателния кодекс, с която да се криминализира горенето на боклуци, внесоха в Народното събрание депутати от ГЕРБ дружно със столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"Столичната община има създадени ограничения. По Закона за запазване на околната среда и нашата разпоредба е неразрешено горене на боклуци, само че това към момента се случва. В "Красна поляна ", "Слатина " това е сериозен проблем. В "Красна поляна " сложиха въпроса и дадоха предложение – с цел да бъдат по-ефективни глобите, да се инкриминира горенето на боклуци ", съобщи Фандъкова пред публицисти.

Столичният кмет изрази вяра всички да поддържат предлагането. По думите й през последния уикенд били направени инспекции в инспектората. Налагани са наказания, поради горенето на боклуци навън и са формирани 3 акта. 21 инспекции са направени – в "Подуяне " и "Възраждане ", наложени са санкции за горене на дограма. Според Фандъкова единствено с актове и наказания обаче няма по какъв начин да се преодолее казусът.

"Дължим го на хората, които живеят в тези квартали, разчитаме на полицията, с цел да се оправим с този сериозен проблем. Първата стратегия беше ориентирана към ограничения, които общината може сама да финансира, през 2011 година Трябва да се откажем да се отопляваме със замърсяващи горива и да използваме замърсяващи коли. От януари започваме приемане на заявки по първия план. В София остава казуса с фините прахови частици. Най-високите равнища бяха през нощта ", сподели още кметът на София.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР