При екстремални цени на тока бизнесът ще има сигурност за

...
При екстремални цени на тока бизнесът ще има сигурност за
Коментари Харесай

Николов: При екстремални цени на тока бизнесът ще има сигурност за следващия месец

" При екстремални цени на тока бизнесът ще има сигурност за идващия месец, че обезщетенията могат да са в по-голям размер ". Това съобщи пред публицисти министърът на енергетиката Александър Николов, който удостовери желанието на кабинета таванът на помощите, които отпуска страната на небитовите консуматори поради високите цени на електрическата енергия, да бъде повишен за април от 250 на 300 лв. за мегаватчас.

" След срещата с работодателските организации, предвид на войната в Украйна и резултатите върху цените, таванът ще бъде вдигнат до 300 лв. на мегаватчас, като формулата остава същата ", уточни Николов. 

Той акцентира, че в границите на основана работна група ще бъдат разисквани и други ограничения, които да са в помощ на бизнеса в средносрочен и дълготраен проект. 

По-рано през седмицата държавното управление разгласи, че компенсирането на бизнеса ще продължи и през април. Схемата за подкрепяне остава същата - 75 % от разликата сред действителната средномесечна борсова цена на сегмента " ден напред " на Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ) за април и базовата цена от 185,59 лв. за мегаватчас. 

Министър Александър Николов взе присъединяване в церемонията по награждаване на 15 обществено виновни компании, проведена от „ 24 часа “. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР