При акция на Софийска градска прокуратура и Главна дирекция Борба

...
При акция на Софийска градска прокуратура и Главна дирекция Борба
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП: Фалшивите банкноти, които намерихме по време на акцията, са на стойност 125 хил. евро

При акция на Софийска градска прокуратура и Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " е обезвредена проведена незаконна група, изготвяла и разпространявала подправени еврови банкноти и документи за идентичност, предад Дарик.

" Банкнотите са засечени в Германия, Франция и други страни от Европейски Съюз. Това, което намерихме в деня на интервенцията е в размер на 125 хиляди евро ", съобщи Явор Серафимов, шеф на ГДБОП.

Тойуточни, че банкнотата от 50 евро е желана за това произвеждане, защото тя е лесна за послание и не буди подозрение у хората.

" Реализацията на акцията е подготвяна много време. Освен банкноти са конфискувани и материални доказателства, от които е видно, че фактически с определение механически средства са създавани такива неистинен парични знаци ", съобщи по време на брифинг административният началник на СГП Илиана Кирилова.

При интервенцията са открити голям брой неистинен банкноти с номинал 50 евро , както и подправени персонални карти , шофьорски книжки и други

Заместник-административният началник на СГП Чавдар Пастованов съобщи, че се каса е за една доста добре структурирана група от жители, която се занимава много трайно и редовно с произвеждане и разпространяване на неистинен парични знаци.

Той разгласи, че е открито значимо количество на такива банкноти, както и средства за тяхното произвеждане. Открити са и средства за производството на подправени документи за идентичност.

" Каса е се за много огромна скица за със затворен цикъл за произвеждане, разпространяване и експорт отвън рамките на България ", сподели още той.

Повдигнати са обвинявания на четирима жители за тежки умишлени закононарушения. Тепърва ще се откриват и останали лица, които вземат участие в тази незаконна група.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР