При акция на ГДБОП в БургасИзползвал анонимна пощенска кутияУченик на

...
При акция на ГДБОП в БургасИзползвал анонимна пощенска кутияУченик на
Коментари Харесай

Ученик арестуван за серия от бомбени заплахи

При акция на ГДБОП в Бургас
Използвал анонимна пощенска кутия

Ученик на 17 години от Бургас бе задържан от сътрудници на ГДБОП поради изпратени имейли с бомбени закани до разнообразни учебни заведения.

Младежът бил арестуван късно вечерта в сряда при акция на антимафиоти. Той употребявал анонимна пощенска кутия, от която почнал да пуска закани от 28 март и в идващите дни. От жилището на момчето са конфискувани мобилни телефони и компютри, само че не са ясни претекстовете му.

Ученикът е зад решетките за 24 часа. Все още не е ясно дали той е главният създател на бомбените закани. Както писа “Труд news ”, вълна от закани заля учебните заведения в страната през цялата седмица преди изборите на 2 април. Първите дни мейлите идваха от създател, представящ се като Егор Синянский, а от сряда нататък се яви цяла “армия ” негови следовници - възпитаници, на които им хареса да не влизат в час. След изборите “терористът Егор ” изиска да му се заплаща в биткойни, с цел да спре със заканите.

Още първоначално специалистът по сигурност Георги Балев показа, че наподобява създателят на бомбените закани е възпитаник.

“Вероятно е от Бургас, тъй като в Телеграм канала си употребява бургаска медия, която единствено бургазлии познаваме. За мен това е човек, който е в България, в Бургас ”, съобщи специалистът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР