Презумпцията, че Националното радио и телевизия като институции, които са

...
Презумпцията, че Националното радио и телевизия като институции, които са
Коментари Харесай

Каракачанов: Има опити за шпионаж и от наши съюзници

" Презумпцията, че Националното радио и телевизия като институции, които са стратегически обект на националната сигурност и оповестяват, недай си боже, за бедствия, повреди, войни и не може да бъдат спирани, не е неоспорима - отвън БНР и Българска национална телевизия има доста други медии, които в такива случаи ще сторят това ", сподели вицепремиерът Красимир Каракачанов пред Нова телевизия.

Иначе прокуратурата оповести, сподели той, че механически аргументи за прекъсването на радиото няма, каквито са били първичните пояснения.

" Затова запитвам, в случай че някой желае да стачкува по един или различен въпрос, за какво би трябвало да стопира националното радио на милиони българи? ", сподели вицепремиерът. Според него БНР и Българска национална телевизия не трябва да се замесват в политически кавги. На въпрос кой би могъл да заплашва и оказва напън на БНР, вицепремиерът отговори: " Мога единствено да ви кажа, че не съм аз. Ако някой е оказвал напън върху БНР, дано тези, върху които това е сторено, да кажат - дали са структури на властта, дали са обособени хора ".

По шпионския скандал Каракачанов съобщи, че България се стреми да има другарски взаимоотношения с Русия. Прокуратурата изнесе своите претекстове и аз съм податлив да ги уважа, до момента в който тя се произнесе дефинитивно по въпроса.

Темата обаче съгласно него е доста по сериозна - става дума за опитите на разнообразни външни фактори да въздействат върху политическата конюнктура в България. Традиционно се чака това да се прави от Русия заради напрежението в региона на Черно море, Крим и така нататък и по тази причина е много дейна в целия Балкански район. Отношенията сред Русия и Турция също допускат сходни съпоставения, съобщи вицепремиерът.

На декларираното от Соломон Паси, че в съветското посолство има 68 шпиони, необезпокоявани от никого, Каракачанов отговори: " Не съм ги броил поименно, само че ще ви кажа, че има страни, които се водят наши съдружници и те много интензивно работят в сходна посока. А има и страни, които чакат нашата поддръжка било за Европейски съюз, било за НАТО, които също се пробват да правят сходна активност. ". Нашите контраразузнавателни структури си правят работата и информация се събира за всеки сходен опит, сподели още Каракачанов.

На въпрос Ангел Джамбазки ли ще е претендент за кмет на Вътрешна македонска революционна организация за София, Каракачанов шеговито попита " От кое посолство научихте? " Решението на Вътрешна македонска революционна организация ще научите тази събота от централата ни на " Пиротска 5 " Ще се борим съществено за Пловдив, където Славчо Атанасов ненадейно отпадна на предходни избори.

В София, Пловдив и Русе, където сътрудниците от НФСБ ще извадят свои претенденти, ние вадим мощни претенденти, с цел да дадем на хората опция. А на Сидеров искам триумф.

На въпрос " При балотаж Фандъкова - Манолова кого ще подкрепите? Каракачанов отговори, че отиват на избори, с цел да дадат опция, т.е. косвено съобщи, че поддръжката за Фандъкова не е сигурна. Според него записаната от " Алфа рисърч " поддръжка от 8,3% за " Няма такава страна " на Слави Трифонов е ниска за старт.

Вицепремиерът съобщи, че връщайки казармата ще направи доста младежи мъже, а няма да ги тласне да изоставен страната.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР