Президентската институция започна дарителска кампания в рамките на инициативата „Подкрепи

...
Президентската институция започна дарителска кампания в рамките на инициативата „Подкрепи
Коментари Харесай

Президентството започва кампания за стипендии на ученици и студенти

Президентската институция стартира дарителска акция в границите на самодейността „ Подкрепи една фантазия “. Набраните средства се разпределят през ноември месец като еднократни стипендии за отлични възпитаници в 12 клас и студенти в първи курс, които са настанени в обществени услуги.

Тази година 25 младежи, израснали без наставнически грижи, ще аплайват във висше учебно заведение или професионален лицей, като ползата им е ориентиран към специалностите обществени действия, педагогика, логика на психиката, бизнес администрация, медицина, стопанска система, програмиране и публицистика.

„ Подкрепата на донорите през годините, даже и в сложната 2020-а, ни дава опция да помогнем със стипендия за обучение на тези младежи, които макар житейските компликации, имат упоритост за триумф посредством познание. Убеден съм, че по-доброто обучение дава еднакъв старт на младежите в неравностойно състояние “. С тези думи президентът Румен Радев насочи апел за присъединяване в дарителската акция в поддръжка на бъдещите студенти от випуск 2021.

Организациите, компаниите и жителите, които ще дарят средства за самодейността „ Подкрепи една мечта”, могат да го създадат по банковата сметка на Администрацията на президента:

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01

BIC BNBGBGSD

Банка Българска народна банка
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР