Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред. Това каза

...
Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред. Това каза
Коментари Харесай

Радев: Президентската институция задава дневния ред и отстоява интересите на гражданите

 Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред. Това сподели президентът Румен Радев по време на конференция за третата година от мандата си.

Като финален образец за това той уточни изборното законодателство. Държавният глава съобщи, че Народното събрание за пръв път е почнал да преглежда промени в изборното законодателство, когато би трябвало.

" В тази трета година ние продължихме нашата виновна задача с поредност. Президентската институция продължи да отстоява правовата страна и ползите на жителите, да задава дневния ред по значими публични тематики, да подтиква дебата сред институциите и жителите, да сплотява към публично значими дела, да работи за модерното развиване на България, да отстоява българския интерес “, разяснява Радев.

" Нямам желание да трансформирам този доклад в самореклама, тъй като оценка я дава обществото и в днешната тревожна и променлива реалност по-важно е институциите да бъдат предвидими и с ясни цели “, сподели още президентът.

Продължих да бъда преграда против лобисткото законодателство и решения в прорез с публичния интерес, сподели Румен Радев. " Макар свиканият от мен КСНС през април за действителни ограничения против корупцията да не реализира консенсус, моите констатации и оферти стават все по-актуални. Продължих да бъда преграда против лобисткото законодателство и решения в прорез с публичния интерес. Наложих вета на 7 закона. Там, където виждах, че има нарушаване на Конституцията сезирах и Конституционен съд. Въпреки превъзмогването на тези вета, от време на време даже и без спор, публичната реакция и решенията на Конституционен съд удостоверяват правотата на моите дейности “, добави Радев.

Според него поредицата срещи по отношение на избора на основен прокурор и повишение на независимостта и успеваемостта на правосъдната власт са откроили проблеми и вероятни решения. " В ход са дебатите за инициирани на промени в Конституцията след 30 години преход “, сподели още президентът Радев.

По думите му превъзмогването на бедността и неравенствата посредством реализиране на висок резистентен напредък е било в основата на разговора му с работодателски и браншови организации.

Нарушаването на консенсуса на КСНС за разсрочено заплащане на плановете в защитата води до нехармонично развиване на типовете въоръжени сили, съобщи президентът. " Развитието на въоръжените сили е мой неизменен приоритет като висш главнокомандващ “, сподели още Радев.

" Подписан бе контракт за придобиване на нов изтребител, въпреки и към този момент с орязани качества и нужда от спомагателни заплащания. Възстановено беше Висшето военновъздушно учебно заведение. В ход е стимулиране на мотивацията на военнослужещите и техния обществен статус, въпреки и сега в размер, който не може да реши острия дефицит на персонален състав. Нарушаването на признатия консенсус на КСНС за разсрочено заплащане на плановете води до нехармонично развиване на типовете въоръжени сили и родове войски, до обезпокоително закъснение в реализацията на плановете за рационализация и нашите задължения към авиацията “, разяснява още президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР