Президентите Румен Радев и Стево Пендаровски обсъдиха възможностите за по-активно

...
Президентите Румен Радев и Стево Пендаровски обсъдиха възможностите за по-активно
Коментари Харесай

Какво си казаха Румен Радев и Стево Пендаровски

Президентите Румен Радев и Стево Пендаровски разискаха опциите за по-активно партньорство на България и Република Северна Македония в региона на енергетиката . Това оповестиха от прессекретариата на българския президент.

Държавните глави организираха среща в София след церемонията по въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България, която обезпечава действителна диверсификация на източниците и маршрутите за транспорт на природен газ за Югоизточна Европа.
 Румен Радев и Стево Пендаровски Президентство, пресцентър
Възможността България да усили износа на електрическа енергия за РСМ през зимния сезон също бе разисквана по време на срещата.

България е главен експортьор на електрическа енергия в района и президентът Радев открои нуждата да бъде реализирано решение в сходство с разпоредбите на европейския енергиен пазар, националното законодателство и при отчитане на ползите на българските жители и бизнеса.

Темата беше дискутирана по-рано и на тристранна среща сред президентите Румен Радев и Стево Пендаровски с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на която бяха обсъждани вероятностите за оказване на поддръжка за югозападната ни съседка от страна на Европейската комисия.    
 Румен Радев и Стево Пендаровски Президентство, пресцентър
Европейската вероятност на РСМ също бе разисквана по време на срещата на двамата президенти, като президентът Руме н Радев моли за по-бързото реализиране на плануваните конституционни промен и в югозападната ни съседка, което да форсира и процеса на нейната европейска интеграция, допълват от прессекретариата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР