Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир

...
Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир
Коментари Харесай

Кога ще се срещнат Путин и Ердоган?

Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин може да се срещнат в края на този месец или началото на септември, оповестява турската телевизия А Хабер. 

Очаква се съветският водач да дойде на посещаване в Турция, само че е допустимо също и да бъде осъществена аудиенция от турска страна, показва изданието, като откроява смисъла на възможна среща на четири очи сред Ердоган и Путин за бъдещето на зърнения кулоар.

В " засиления дипломатически трафик " на турския президент в идващите седмици се вписва също посещаване в Унгария този месец, както и визити през септември в Индия и Съединени американски щати, отбелязва още А Хабер.

Ердоган съобщи по-рано, че към този момент не е дефинитивно избрана датата на вероятно посещаване на съветския президент в Турция, само че турският външен министър, ръководителят на разузнаването и други турски публични лица договарят с съветската страна по този въпрос. 

" В рамките на тези договаряния считам, че това посещаване ще се състои през август ", сподели наскоро турският президент.

В началото на август представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че мястото и точната дата на срещата сред президентите на Русия и Турция следва да бъдат съгласувани по дипломатически канали и че мястото на диалозите ще бъде контрактувано, " като не е наложително това да е Турция ".

Преди предстоящата среща сред Ердоган и Путин Турция е активизирала контактите си с Украйна, Съединени американски щати и Европейски Съюз по договорката за преноса на зърно през Черно горе, заяви пред ТАСС дипломатически източник. По думите му се прави интензивна многостранна дипломатическа активност с Украйна, Съединени американски щати и Европейски Съюз посредством Министерството на външните работи, Министерството на защитата и Министерството на търговията за премахване на проблемите, които стоят пред осъществяването на зърнената инициатива
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР