Президентите на САЩ и Русия - Доналд Тръмп и Владимир

...
Президентите на САЩ и Русия - Доналд Тръмп и Владимир
Коментари Харесай

Тръмп и Путин обсъдиха COVID-19 по телефона

Президентите на Съединени американски щати и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин, разискаха пандемията от COVID-19 , контрола над оръжията и други тематики в телефонен диалог, съобщи Българска национална телевизия.

Американският президент е декларирал подготвеност да окаже помощ на Москва в борбата с ковид. От Кремъл прецизират, че предлагането е за здравно съоръжение, без да дават повече детайлности.

В изказване на Белия дом пък се акцентира ангажираността на Вашингтон за ефикасен оръжеен надзор. Тръмп предложил на Путин Китай да бъде включен в нови договаряния за ограничение на оръжейната конкуренция.

Двамата водачи са разискали и петролните пазари.

- Същевременно в изискванията на пандемията от COVID-19 още 3,2 млн. американци са подали молба за помощи при безработица предходната седмица. С това общият брой на безработните в Съединени американски щати от средата на март става над 33 млн. – или 20 на 100 от работоспособното население на страната. Броят на заявките понижава седмично, откогато доближи своя връх от 6,9 млн. през март, сочат данните от Министерството на труда.

Броят им обаче остава извънредно висок. Според данни, които ще бъдат оповестени през днешния ден, растежът на безработицата за април ще доближи 15 %. За съпоставяне, единствено преди два месеца тази цифра е била 3,5% – най-ниската от половин век.

- В Европа: Словакия удължи до 27 май контрола по границите поради коронакризата. Дотогава ще остане в действие възбраната за влизане на чужденци, в това число от страни членки на Европейски Съюз, както и наложителна 14-дневна карантина за завръщащи се от чужбина словашки жители. В страната са доказани 1445 инфектирани и 26 умряли от ковид.

- Латвия удължи до 9 юни въведеното поради COVID-19 изключително състояние. От жителите към този момент се изисква и да носят маска в публичния превоз. Някои ограничения обаче стартират да се облекчават. От 12 май се позволяват събирания на групи до 25 души навън при съблюдаване на физическо разграничаване. Възобновява се и работата на културните, развлекателните и спортните обекти.

- Ирландия също възнамерява да стартира да разхлабва ограничаващите ограничения от 18 май.

- Властите в Дания оповестиха, че от понеделник ще отворят отначало комерсиалните центрове.

- Исландия записва двама инфектирани от ковид през вчерашния ден след три дни без никакви нови инфектирани. Това обаче няма да се отрази на плануваното облекчение на ограничаващите ограничения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР