Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън

...
Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън
Коментари Харесай

Среща Путин-Байдън на 15-16 юни в Женева


Президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън ще се срещнат на 15-16 юни в Женева, заяви СиЕнЕн, базирайки се на източници от администрацията на Байдън.

" Служителите на администрацията обявиха, че Женева е дефинитивно избрана като град хазаин за дълго обсъжданата среща сред двамата водачи, които се чака да се срещнат на 15-16 юни в края на първото задгранично пътешестване на Байдън ", твърди медията.

Ръководителят на американската администрация ще бъде в Европа в средата на юни, с цел да участва на срещите на върха на Г-7 и НАТО. Срещата на Г-7 ще се състои на 11-13 юни във Англия, а срещата на Организацията на Северноатлантическия пакт - на 14 юни в Брюксел, припомня БГНЕС.

На 13 април Путин и Байдън организираха втори телефонен диалог по самодейност на Вашингтон, откогато втория встъпи в служба като глава на американската страна, по време на който президентът на Съединени американски щати предложения съветския водач да проведат персонална среща в трета страна през идващите месеци.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР