Президентите на Русия и на Франция - Владимир Путин и

...
Президентите на Русия и на Франция - Владимир Путин и
Коментари Харесай

Путин и Макрон са обсъдили нова срещна заради Украйна

Президентите на Русия и на Франция - Владимир Путин и Еманюел Макрон, може да се срещнат, с цел да продължат полемиките си за деескалация на напрежението към Украйна.

Това стана ясно от известие на Кремъл за телефонен диалог сред Путин и Макрон през днешния ден - втори след диалога им предишния петък.

Двамата са отбелязали позитивния резултат от срещата в Париж предходната седмица на представители на Русия и Украйна с посредничеството на Франция и Германия, които се договориха да се съблюдава примирието в Донбас.

Междувременно във Вашингтон президентът Джо Байдън съобщи, че Съединените щати не престават да следват дипломатическия път за решение на рецесията с Русия, само че предизвести, че е подготвен да работи, без значение какво се случи.

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Съединените щати упрекнаха Русия, че възнамерява да усили военния си контингент в Беларус от 5000 на 30 000 души. Русия отвърна с обвиняване, че Съединените щати предумишлено нагнетяват напрежението.

Вашингтон и Лондон оповестиха, че са подготвени с нов пакет от наказания против Москва, в това число против най-близкото обграждане на президента Путин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР