Президентът Володимир Зеленски съобщи снощи, че украинските войски, които извършват

...
Президентът Володимир Зеленски съобщи снощи, че украинските войски, които извършват
Коментари Харесай

Зеленски обяви военен напредък на юг и придвижване на изток

Президентът Володимир Зеленски заяви нощес, че украинските войски, които правят контранастъпление против съветските окупационни сили, са напреднали на южния фронт през миналата седмица, като в същото време е имало и напредване покрай Бахмут на изток.

„ През последните седем дни постигнахме прогрес в Таврия (южен) бранш “, сподели Зеленски във вечерното си видеообръщение. „ В бранша на Бахмут има напредване. Да, има напредване. "

Зеленски сподели, че украинските сили удържат позициите си на други места на изток – в Авдиевка и Маринка, покрай фокуса на главните офанзиви на Русия, и в Лиман и Купянск, които също са обект на опитите на Москва да напредне в северна посока.

Началникът на локалната военна администрация сподели, че покрай Авдиевка украинските войски са се възползвали от това, че съветските сили са ориентирани върху един бранш, напреднали са и са завладели част от село Опитне, южно от града.

„ Според мен това е доста значимо “, сподели Виталий Барабаш по националната телевизия. „ Честно казано, врагът ненапълно  пренебрегна южното направление. " Той назова настъплението " гръмотевична щурмова интервенция " и сподели, че в селището се водят боеве. Месеци наред Авдиевка, където има огромен коксов цех, е подложена на съвсем непрекъсната съветска офанзива.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви за триумфи покрай Бахмут, където близо една година се водиха борби, до момента в който градът не  беше високомерен от съветските войски през май.

Във вечерния си отчет Генералният щаб регистрира „ непълен триумф вследствие на щурмови интервенции " край Клишчиевка,  село, ситуирано на възвишения южно от Бахмут, и  разглеждано като основно за завладяването на града.

Докладът също разказва и триумф покрай Роботине – населено място, завладяно от Украйна в края на предишния месец, като част от напредването на юг през следените от Русия региони към Азовско море.

Зеленски и други публични лица споделиха, че контраофанзивата изисква време и отхвърлиха рецензиите в западните медии, че тя се развива прекомерно постепенно заради тактически неточности, като разполагане на войски на неверни места.

В изявление за сп. „ Икономист “ Зеленски съобщи, че постигането на постоянен прогрес е от значително значение за поддържане на бойния дух.

" Сега имаме напредване. Това е значимо ", е представен да споделя украинският президент. Той допусна, че може да следва огромен пробив. „ Ако ги притиснем от юг, те ще избягат “, споделя Зеленски пред „ Икономист “.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР