Русия предупреди днес Великобритания, че ако Украйна използва британски оръжия

...
Русия предупреди днес Великобритания, че ако Украйна използва британски оръжия
Коментари Харесай

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

Русия предизвести през днешния ден Англия, че в случай че Украйна употребява английски оръжия за нанасяне на удари по съветска територия, Москва може да отвърне на удара по английски военни обекти и бойна техника както в Украйна, по този начин и оттатък нейните лимити, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Британският дипломат Найджъл Кейси беше извикан в Министерството на външните работи в Москва, с цел да му бъде връчена публична протестна нота, откакто предходната седмица външният министър на Обединеното кралство Дейвид Камерън съобщи, че Украйна има право да употребява английски оръжия, с цел да нанесе удар по Русия.

Външното министерство на Русия съобщи, че думите на Камерън са самопризнание, че Англия към този момент де факто е част от спора и опонират на по-ранните уверения, че оръжията с отдалечен обхват, предоставени на Украйна, няма да бъдат употребявани против Русия.

" Кейси беше предизвестен, че в отговор на украински офанзиви против съветска територия с английски оръжия, всички английски военни обекти и съоръжение на територията на Украйна и в чужбина " могат да станат цел, съобщи министерството.

От ведомството оповестиха, че смятат изказването на Камерън за сериозна ескалация.

" Посланикът беше свикан да се замисли за неизбежните пагубни последствия от сходни враждебни стъпки на Лондон и неотложно да опровергае войнствените провокативни изказвания на ръководителя на Министерството на външните работи по най-решителен и категоричен метод ", се споделя в съветската реакция.

По време на визитата си в Киев предходната седмица Камерън съобщи пред Ройтерс, че Украйна има право да употребява предоставените от Англия оръжия за нанасяне на удари по цели на територията на Русия и че от Киев зависи дали ще го направи.

Ройтерс показва, че не е съумял да се свърже към този момент с английски длъжностни лица за коментар.

Френският дипломат в Москва също бе извикан през днешния ден в съветското Министерство на външните работи. Ведомството не уточни причина за дипломатическия демарш.

Посланик Пиер Леви остана в постройката малко повече от половин час. На излизане той не отговори на заложените му от публицистите въпроси.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР