Президентът Володимир Зеленски обяви във вторник, че ще забрани на

...
Президентът Володимир Зеленски обяви във вторник, че ще забрани на
Коментари Харесай

Зеленски ще забрани на украинските депутати и чиновници да почиват в чужбина

Президентът Володимир Зеленски разгласи във вторник, че ще забрани на украинските служители и депутати да почиват в чужбина, до момента в който продължава войната, откакто за отпуските на чиновници на разнообразни равнища се появиха медийни изявления.

Скандалът с почивките е един от няколкото, които се развиха тази седмица в държавното управление, откакто стана ясно за взимане на подкупи за обезпечаване на генератори и за скъпи поръчки за храна на армията.

" Има кардинално решение на Съвета за национална сигурност и защита по отношение на заминаването на чиновници в чужбина. Това се отнася за всички чиновници на централното държавно управление, разнообразни други равнища на локалното ръководство, чиновници на правоприлагащите органи, депутати, прокурори и всички тези, които би трябвало да работят за страната и в страната ", написа Зеленски в канала си в " Телеграм ", представен от.

Повод са фотосите, които брачната половинка на зам.-главния прокурор Олексий Симоненко е разгласила от десетневната им новогодишна почивка в испанския курорт Марбея. Те се появиха в няколко журналистически блога и бързо получиха необятно разпространяване.

Според вестник " Украинска истина " Симоненко ще напусне поста си като заместител на основния прокурор " по лично предпочитание ", откакто е бил помолен да подаде молба за това.

Очаква се Володимир Зеленски да разгласява президентски декрет, с който ще забрани на членовете на държавното управление и техните заместници, президентската канцелария, други изпълнителни органи, службите за сигурност, националната банка, ЦИК, както и на депутатите от Върховната Рада, съдии, прокурори да пътуват зад граница, в случай че не са били командировани.

От началото на войната свадите поради пътуванията на депутати и служители постоянно съпътстват медийните изявления, оповестява РБК.

Героинята на последния скандал е пресаташето на граничната работа на Украйна Иванна Плантовская, която разгласява в обществените мрежи свои фотоси от Париж.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР