Президентът Володимир Зеленски обвини руските войски, че искат да унищожат

...
Президентът Володимир Зеленски обвини руските войски, че искат да унищожат
Коментари Харесай

Зеленски смята, че Русия иска да унищожи Донбас, зове за още санкции

Президентът Володимир Зеленски упрекна съветските войски, че желаят да унищожат Донбас, както и че правят изтезания и отвличания в Южна Украйна, като прикани света да реагира.

Планираната съветска атака в Източна Украйна " ще стартира в близко бъдеще ", предизвести президентът Зеленски. Той упрекна съветските войски, че отвличат представители на локалните управляващи и че филантропичната помощ се краде, поради което има апетит.

В окупираните елементи на Херсонска и Запорожка области " руснаците основават сепаратистки страни и вкарват съветската валута - рублата ", сподели още Зеленски, като още веднъж прикани за нови наказания против Русия, в това число върху целия й банков бранш и петролната промишленост.

Зеленски беше безапелационен, че няма да отстъпи никакви територии в Донбас в подмяна на мир и че няма никакви гаранции, че Русия няма още веднъж да нападне столицата Киев.

Местните управляващи оповестиха за нови цивилни жертви на съветски обстрел по Харков . Ракетни набези има и против Николаев.

Външният министър Дмитро Кулеба съобщи, че руснаците се готвят да сравнят Мариупол със земята и предизвести, че това може да се окаже завършек на всевъзможни договаряния за споразумяване на спора:

" След Буча стана извънредно мъчно да продължим диалозите с руснаците. Както загатна президентът Зеленски, и Мариупол може да се окаже алена линия. "

Украинските бойци в Мариупол ще се бият до дъно, съобщи министър председателят Денис Шмигал  часове след приключването на ултиматума, подложен от съветското командване на бранителите на азовското пристанище. Той прикани за финансова помощ заради филантропичното злополучие.

Украйна договаря с Международния валутен фонд за финансовата си непоклатимост и следвоенното си възобновяване.

" Ясни проекти " за това са били изложени в диалог на президента Зеленски с ръководещия шеф на Фонда Кристалина Георгиева , която в Туитър  уточни, че поддръжката е значима за полагането на основите за възобновяване на съвременна и конкурентоспособна Украйна.

Стана ясно също, че Украйна ще изиска от фонда и страните от Г-7 50 милиарда $ за покриване на обвързвания с войната недостиг.

Дефолт на Русия може да трансформира в дефолт на Европа, твърди Дмитрий Медведев , заместник-председател на съвета за сигурност на Руската федерация и някогашен президент.

Медведев разяснява в своя канал в Телеграм изказванието на ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, че вследствие на западните наказания е единствено въпрос на време по кое време Русия ще се окаже неспособна да изплаща отговорностите си към кредиторите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР