Президентът Владимир Путин заяви късно снощи, че Русия обмисля да

...
Президентът Владимир Путин заяви късно снощи, че Русия обмисля да
Коментари Харесай

Владимир Путин: Москва е готова за преговори, но оръжейните доставки за Киев трябва да спрат

Президентът Владимир Путин съобщи късно нощес, че Русия обмисля да се отдръпна от договорката за експорт на украинско зърно през Черно море, тъй като Западът е измамил Москва, като не е извършил нито едно от обещанията си съветски аграрни артикули да доближават до международните пазари, съобщи Ройтерс.
Сделката, която разреши на Украйна да възобнови износа на зърно по море, беше контрактувана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли предходната година. За да убедят Москва да утвърди пакта, прочут като Черноморска самодейност за зърно, беше подписано тригодишно съглашение, в границите на което представителите на Организация на обединените нации се съгласиха да оказват помощ на Русия в износа на храни и торове.
Но Путин съобщи, че този ангажимент не е бил изпълнен заради коварството на Запада. В отговор на това Русия забави доставките на зърно през Черно море.
" Мислим да излезем от тази договорка за зърното в този момент ", съобщи Путин на среща на съветски военни репортери и военни блогъри.
" За страдание, за следващ път бяхме излъгани - нищо не беше направено във връзка с либерализирането на доставките на наше зърно за задграничните пазари. Имаше доста условия, които западняците трябваше да изпълнят под управлението на Организация на обединените нации. Нищо не беше направено ", добави съветският водач.
Въпреки че износът на храни и торове от Русия не е подложен на наказания, рестриктивните мерки на Запада върху заплащанията, логистиката и застраховането основават спънки пред доставките, споделят Москва и огромните съветски експортьори на зърно и торове.
Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик съобщи през днешния ден, че е реализиран прогрес от страна на чиновниците на Организация на обединените нации за изглаждане на проблемите, с които се сблъсква съветският експорт, само че " към момента има някои спънки ". " Ние не държим всички лостове на властта, с цел да се улесни износът на съветско зърно и торове, който не е обект на наказания ", сподели Дюжарик, представен от Българска телеграфна агенция.
Русия е отворена към диалози за мир по отношение на Украйна, само че единственият метод да се спре спора е западните страни да спрат с доставките на оръжие за Киев. Това съобщи още президентът на Русия на срещата си през днешния ден с военни репортери и блогъри, предадоха международните организации.
Путин също по този начин повтори, че Западът се пробва да разгроми Русия в Украйна и сподели, че Москва има собствен личен проект за мир за тази страна.
Той сподели нъщо, че не е належащо да се вкарва военно състояние на цялата територия на Русия, само че е нужно да се работи " по-внимателно по някои въпроси ": " Някои от нашите общественици приказват, че има незабавна потребност още един или два милиона души да бъдат мобилизирани. То зависи от това какво желаеме. Зависи от задачата ", сподели съветският президент.
Той уточни, че от януари до момента за съветската войска са били наети над 150 000 военнослужещи по контракт, а през миналата седмица контракти са подписали 9500 души.
Владимир Путин съобщи, че широкомащабната контраатака на Украйна не е била сполучлива в нито една област. Украинските човешки жертви са 10 пъти по-големи от тези на Русия, добави съветският президент. По думите му Украйна е изгубила над 160 от танковете си и 25-30% от машините, доставени от чужбина, до момента в който Русия е изгубила 54 танка.
Путин съобщи, че Украйна съзнателно е блъснала язовир " Каховка " с доставени от Съединени американски щати ракети " Хаймарс ". Според него това е попречило на украинската контраатака. Ройтерс написа, че не може да удостовери от други източници тези изказвания на Путин.
Целите на по този начин наречената от Русия специфична военна интервенция в Украйна могат да еволюират според от обстановката, само че главният им темперамент няма да се промени, добави съветският президент. Той сподели също, че трябват още въоръжения: " Ясно се видя, че няколко неща липсваха - високоточни муниции, информационно съоръжение, дронове ", изброи Путин. " Ние ги имаме, само че не в задоволителни количества за жал ", добави той.
Руският президент разяснява и зачестилия напоследък обстрел по граничещите с Украйна съветски територии: " Ако това продължава, наподобява ще би трябвало да разгледаме въпроса за основаването на някаква санитарна зона на територията на Украйна на такова разстояние, от което няма да може да се обстрелва нашата територия ", сподели Путин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР