Учени моделираха как човек пада в черна дупка. Хоризонтът на

...
Учени моделираха как човек пада в черна дупка. Хоризонтът на
Коментари Харесай

Сигурна смърт: Моделираха падането на човек в черна дупка

Учени моделираха по какъв начин човек пада в черна дупка. Хоризонтът на събитията на моделираната дупка обгръща към 20 милиона километра. Тя е област от пространството и времето в Космоса, в която гравитационното привличане е толкоз мощно, че даже обекти, движещи се със скоростта на светлината или по-бързо, не могат да я изоставен.

Влизането в черна дупка е сигурна гибел и се счита, че е една от най-мъчителните. Подобно на всеки различен обект, замесен в тази област, индивидът ще бъде мощно раздължен като спагети и най-после ще се пръсне. Астрофизиците назовават този развой още „ спагетиране “.

В Центъра за галактически полети „ Годард “ на НАСА са основали интерактивна симулация, която демонстрира по какъв начин би изглеждало „ гмуркането “ в свръхмасивна черна дупка. Видеото е оповестено на формалния уеб страница на галактическата организация. За да основат симулация, учените употребяват суперкомпютър, който за пет дни генерира 10 терабайта данни, които са в основата на видеото. Учените означават, че на елементарен компютър основаването на видеото би лишило 10 години.

 „ Спящият колос “: Откриха най-голямата черна дупка в галактиката Светът 4 мин. „ Спящият колос “: Откриха най-голямата черна дупка в галактиката  Най-яркият обект във Вселената – с черна дупка в сърцето, гълтам по „ едно слънце ” дневно Светът 2 мин. Най-яркият обект във Вселената – с черна дупка в сърцето, гълтам по „ едно слънце ” дневно  30 милиарда пъти по-голяма от Слънцето: Откриха „ ултрамасивна “ черна дупка Любопитно 3 мин. 30 милиарда пъти по-голяма от Слънцето: Откриха „ ултрамасивна “ черна дупка  Зловеща черна дупка гълтам годишно по Светът 2 мин. Зловеща черна дупка гълтам годишно по " половин Слънце "  „ Спящият колос “: Откриха най-голямата черна дупка в галактиката Светът 4 мин. „ Спящият колос “: Откриха най-голямата черна дупка в галактиката  Най-яркият обект във Вселената – с черна дупка в сърцето, гълтам по „ едно слънце ” дневно Светът 2 мин. Най-яркият обект във Вселената – с черна дупка в сърцето, гълтам по „ едно слънце ” дневно  30 милиарда пъти по-голяма от Слънцето: Откриха „ ултрамасивна “ черна дупка Любопитно 3 мин. 30 милиарда пъти по-голяма от Слънцето: Откриха „ ултрамасивна “ черна дупка  Зловеща черна дупка гълтам годишно по Светът 2 мин. Зловеща черна дупка гълтам годишно по " половин Слънце "

Във видеото камерата стартира на към 640 милиона километра от черната дупка, чиято маса е 4,3 милиона пъти по-голяма от масата на Слънцето, и се движи към нейния център. С приближаването ѝ блестящо оранжевият акреционен диск (горещ диск от газ, обикалящ към дадена област от пространството и времето) и вътрешната конструкция, известна като фотонен пръстен, стават по-ясни.

Вижда се и тънка фотонна атмосфера - пръстен от светлина, който се образува по-близо до хоризонта на събитията (границата на черната дупка). Всички детайли, както и пространството и времето, се изкривяват с приближаването към центъра му.

Според специалистите гибелта на човек, който попадне в черна дупка, ще настъпи бързо. Мнозина се притесняват, че Земята може да попадне в района , само че възможностите тя в миналото да бъде погълната са съвсем нулеви.

„ Фактът, че хората към момента са живи, допуска, че това не се е случвало в историята на планетата " “ заключават астрофизиците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР