Президентът Владимир Путин призова избирателите, включително в анексираните части на

...
Президентът Владимир Путин призова избирателите, включително в анексираните части на
Коментари Харесай

Путин призова избирателите, включително в анексираните украински области, да определят бъдещето на Русия

П резидентът Владимир Путин прикани гласоподавателите, в това число в анексираните елементи на Украйна, да бъдат единни в определянето на бъдещето на Русия, като гласоподават на президентските избори тази седмица, които той съвсем несъмнено ще завоюва , съобщи Ройтерс.

" Изключително значимо е да подчертаем нашата единодушие и увереност и да продължим напред дружно. Всеки ваш глас е скъп и важен ", сподели Путин във видеообръщение, излъчено първо в съветския Далечен изток и отразено от националните новинарски организации.

" Затова ви апелирам през идващите три дни да упражните правото си на глас ", добави той.

Седемдесет и една годишният Путин, който е на власт като президент или министър-председател от 2000 година, ще се изправи против трима противници по време на тридневния избор, който стартира на следващия ден. Никой от противниците му не е отправял рецензии против него, отбелязва Ройтерс.

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че той е подкрепян от болшинството руснаци, като едно от изследванията предишния месец му даде 75% поддръжка.

Двама претенденти, които се надяваха да се кандидатират с платформи, призоваващи за преустановяване на войната в Украйна, публично наричана от Русия " специфична военна интервенция ", бяха оповестени за не бяха позволени да вземат участие в конкуренцията.

Putin: The main goal of Ukrainian attacks on Russian regions is to prevent citizens from participating in elections

" The main goal of Ukrainian attacks on Russian regions is to interfere with citizens' normal expression of their electoral will, " said Russian President Vladimir…
— M e d i a s e t * S * (@MediasetS1)
Във видеообръщението си Путин съобщи, че всички гласоподаватели желаят да видят мощна, просперираща и свободна Русия, " с цел да се покачат виталният стандарт и качеството на живот ". " И по този начин ще бъде ", добави той.

Самият акт на гласоподаване, сподели Путин, е " проява на патриотични усеща ". И това, по думите му, се усеща изключително мощно в регионите на Източна и Южна Украйна, които в този момент са под контрола на съветските сили - някои от тях от началото на нашествието през февруари 2022 година, а други бяха завладяни от подкрепяните от Русия сепаратисти през 2014 година.

Путин изпрати десетки хиляди бойци в прилежаща Украйна през февруари 2022 година, а след несполучливия опит още в самото начало на бойните дейности да напреднат към столицата Киев, силите на Москва концентрираха напъните си в Източна и Южна Украйна, напомня Ройтерс.

В края на 2022 година Украйна отвоюва огромни елементи от територията си и мина в контранастъпление, само че добре окопаните съветски войски съумяха да удържат позициите си в хода на офанзивата и предишния месец на собствен ред превзеха град Авдеевка в източната част на страната.

Путин съобщи, че патриотичният избор е явен за жителите на регионите в Донбас в Източна Украйна и в Новорусия – термин от времето на съветските царе за елементи от Южна Украйна - където през 2022 година бяха създадени референдуми за анексирането им от Русия, наказани от западните страни като противозаконни.

" (Те) гласоподаваха на референдум в най-трудните условия за обединяване с Русия и през идващите дни още веднъж ще създадат своя избор ", съобщи Путин. " Участниците в специфичната интервенция също ще гласоподават. Те са образец за всички руснаци ", добави той.

* Вижте и това видео от архива ни:  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР