Президентът Владимир Путин нареди първата мобилизация на руски войски след

...
Президентът Владимир Путин нареди първата мобилизация на руски войски след
Коментари Харесай

Това не е блъф: Светът реагира на обявената от Путин мобилизация

Президентът Владимир Путин подреди първата готовност на съветски войски след Втората международна война и предизвести, че Москва ще се пази с мощта на целия си голям боеприпас, в случай че бъде изправена пред нуклеарна опасност от страна на Запада.

 

Ще използваме всички средства, с цел да защитим Русия - това не е блъф, съобщи съветският президент в предавано по малкия екран послание, съобщи ТАСС.

Ето какви са първите реакции на обръщението на Путин: 
Милайло Подоляк, консултант на украинския президент
" Абсолютно предсказуем апел, който наподобява повече на опит да оправдаят личния си неуспех ", сподели той в текстово известие на Ройтерс. " Войната явно не върви по сюжета на Русия и заради това изисква от Путин да направи извънредно непопулярни решения за готовност и съществено ограничение на човешките права. "
Бен Уолъс, министър на защитата на Англия
Министърът на защитата Бен Уолъс съобщи, че дейностите на Владимир Путин от тази заран са самопризнание, че проектът му в Украйна се проваля. В направено изказване той прибавя: " Той и неговият министър на защитата изпратиха на гибел десетки хиляди свои жители, зле екипирани и неприятно ръководени. Никаква агитация не може да скрие обстоятелството, че Украйна печели тази война, интернационалната общественост е единна, а Русия се трансформира в международен парий ".
Роберт Хабек, вицеканцлер на Германия
Хабек съобщи, че това е " още една неприятна и неправилна стъпка от страна на Русия, която, несъмнено, ще обсъдим и ще се консултираме на политическо равнище за това по какъв начин да реагираме ".
Петър Фиала, министър председател на Чехия
" Частичната готовност, оповестена от Путин, е опит да продължи да ескалира войната, която Русия стартира против Украйна, и това е следващото доказателство, че Русия е единственият агресор. Необходимо е да се помогне на Украйна и в наш личен интерес е да продължим да вършим това. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР