Президентът Владимир Путин нареди първата мобилизация на руски войски след

...
Президентът Владимир Путин нареди първата мобилизация на руски войски след
Коментари Харесай

Реакции на обявената от Путин мобилизация: Русия се превръща в световен парий

Президентът Владимир Путин подреди първата готовност на съветски войски след Втората международна война и предизвести, че Москва ще се пази с мощта на целия си голям боеприпас, в случай че бъде изправена пред нуклеарна опасност от страна на Запада. Ройтерс и Българска телеграфна агенция оповестяват какви са първите реакции на обръщението на Путин.

Бен Уолъс, министър на защитата на Англия:

Министърът на защитата Бен Уолъс съобщи, че дейностите на Владимир Путин от тази заран са самопризнание, че проектът му в Украйна се проваля. В направено изказване той прибавя: " Той и неговият министър на защитата изпратиха на гибел десетки хиляди свои жители, зле екипирани и неприятно ръководени. Никаква агитация не може да скрие обстоятелството, че Украйна печели тази война, интернационалната общественост е единна, а Русия се трансформира в международен парий ".

Роберт Хабек, вицеканцлер на Германия:

Хабек съобщи, че това е " още една неприятна и неправилна стъпка от страна на Русия, която, несъмнено, ще обсъдим и ще се консултираме на политическо равнище за това по какъв начин да реагираме ".

Петър Фиала, министър председател на Чехия:

" Частичната готовност, оповестена от Путин, е опит да продължи да ескалира войната, която Русия стартира против Украйна, и това е следващото доказателство, че Русия е единственият агресор. Необходимо е да се помогне на Украйна и в наш личен интерес е да продължим да вършим това. "

Посланичката на Съединени американски щати в Украйна Бриджит Бринк:

Фалшивите референдуми и мобилизацията са признаци за слабостта и неуспеха на Русия в стартирана от нея война против Украйна. Това сподели в Туитър посланичката на Съединени американски щати в Украйна Бриджит Бринк.

" Фалшивите референдуми и мобилизацията са признаци за уязвимост, за неуспеха на Русия. Съединени американски щати в никакъв случай няма да признаят претенциите на Украйна към сякаш анексираната украинска територия и ще продължим да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", означи Бринк, представена от организация Укринформ.

Украинската организация отбелязва, че ръководителят на Държавната дума на Русия, долната камара на Народното събрание, Вячеслав Володин поддържа присъединението към Руската федерация на краткотрайно окупираните от Русия територии на Донецка и Луганска област. Окупационните управляващи на част от Херсонска и Запорожка област оповестиха, че ще провеждат референдуми за присъединение към Русия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР