Президентът Саули Ниинистьо е заяви пред Владимир Путин, че Финландия

...
Президентът Саули Ниинистьо е заяви пред Владимир Путин, че Финландия
Коментари Харесай

Финландският президент лично уведоми Путин защо страната му иска членство в НАТО

Президентът Саули Ниинистьо е съобщи пред Владимир Путин, че Финландия ще се стреми към участие в НАТО, а решението е повлияно както от войната на Русия в Украйна, по този начин и от позицията на Москва за неразширяване на НАТО.

Телефонен диалог сред двамата президенти е бил иницииран от Финландия, се споделя в известие за медиите, оповестено от канцеларията на финландския държавен глава.

Нийнистьо е подчертал, че с присъединението си към НАТО Финландия укрепва сигурността си , само че в същото време не се отхвърля от уговорките си с други страни.
 Русия даде обещание отговор при нуклеарни сили на НАТО до границата ѝ
Русия даде обещание отговор при нуклеарни сили на НАТО до границата ѝ

Москва не вижда действителна причина за участие на Финландия и Швеция в Алианса

В бъдеще Финландия желае да взема решение практическите въпроси, произлизащи от съседството ѝ с Русия , по правилен и професионален метод, се споделя в формалното известие за медиите.

Финландският президент е изразил още веднъж загрижеността си за човешките премеждия, породени от съветската война в Украйна, и е предал на Путин обръщение от украинския президент Владимир Зеленски за нуждата от евакуация на цивилни жители.
 Байдън: Вратите на НАТО са отворени за Финландия и Швеция
Байдън: Вратите на НАТО са отворени за Финландия и Швеция

След като Турция се разгласи срещу

В отчета на пресслужбата на Кремъл за телефонния диалог се отбелязва, че отводът на Финландия от обичайна ѝ политика на боен неутралитет би бил неточност. Не се показва и по чия самодейност е извършен диалога, само че се цитират думите на Путин, че " отводът от обичайна политика на боен неутралитет би бил неточност, защото няма закани за сигурността на Финландия ".

Руският държавен глава е предизвестил и че решението на Финландия да се причисли към НАТО " може да има негативно влияние върху руско-финландските връзки ".

Според съветския президент процесът на договаряния сред съветски и украински представители е бил " в действителност прекратен от Киев ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР