Президентът Румен Радевще се запознаес мотивите на Министерския съветище обяви

...
Президентът Румен Радевще се запознаес мотивите на Министерския съветище обяви
Коментари Харесай

Радев отговори за исканата оставка на шефа на НСО

Президентът Румен Радевще се запознаес претекстовете на Министерския съветище разгласи своето решениеотносноисканата оставка на началника на Националната работа за защита (НСО)бригаден генералЕмил Тонев. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от прессекретариата на президента.

По-рано днесправителството взе единомислещо решениеда насочи предложение до президента за освобождение от служба на началника на НСО ген. Тонев.

В претекстовете днесговорителят на кабинета Лена Бориславоваизтъкна дейностите наген. Емил Тоневпо отношение наняколко обстоятелства- "предаването на видеоматериали от служебните входове на Министерски съвет, което се прави при нарушение на главните гаранции за сигурност на хората на територията на Министерски съвет ".

Тези видеоматериали са били изискани от Софийската градска прокуратура, а ген. Тонев не е съобщил на премиера,обясни Бориславова.

Според публична информация, която е предоставена и на президента, съществуватсъмнения за непрозрачно разходване на средства от страна на НСО.

Бориславова сподели още, че е обсъденоразминаването на държанието на управлението на НСО със скорострелното даване на видео от служебните входове на Министерски съвет,когато е ясно, че към този момент тази постройка е и контактна точка на европейската прокуратура, съпоставено със забавеното и изчезнало даване на подпомагане по време на митингите през лятото на 2020 година, когато беше значимо да бъдат предоставени тези записи.

Началникът на Националната работа заохрана по закон е задължен да отговори на прокуратурата и да й даде материалите, които е изискала документално,обясниха от НСО./blitz.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР