Президентът Румен Радев започна втори цикъл консултации с парламентарно представените

...
Президентът Румен Радев започна втори цикъл консултации с парламентарно представените
Коментари Харесай

ГЕРБ/СДС този път дойдоха на консултациите с президента

Президентът Румен Радев стартира втори цикъл съвещания с парламентарно показаните партии, като опит за сформиране на държавно управление. Първата среща през днешния ден бе с " ИТН ", които не съумяха да осъществят държавно управление с първия мандат.

Втори на " Дондуков " 2 пристигнаха представителите на втората политическа мощ ГЕРБ/СДС.

" Нашата парламентарна група неведнъж е заявявала мнение, че при връчването на втория мандат ще го върнем незабавно без да представяме състав и конструкция на Министерски съвет. Нищо не се е трансформирало и мнението ни остава същото. Не считам, че би трябвало актуализацията на бюджета да бъде обвързана с връчването на втория и третия мандат. За нас това са разнообразни актове по своя темперамент и в Конституцията на никое място няма сходни условия, с цел да може президентът да извърши конституционните си пълномощия ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова.

Тя напомни, че преди година също е имало Covid-криза, както и мигрантска вълна.

" Но държавното управление на ГЕРБ се оправи с това. Сега е ред на партиите, които смятат, че могат да бъдат опция, да поемат отговорност. А и това е ваша отговорност, тъй като тези партии се родиха тук на площада под вашия пестник ", безапелационна бе Атанасова.

Държавният глава отговори, че с решението си да не оферират конструкция и състав на кабинет, ГЕРБ облекчават неговата работа.

На 23 юли представителите на партията на Бойко Борисов и съдружните им сътрудници от Съюз на демократичните сили трябваше да влязат при президента за съвещания, само че малко преди този момент ръководителят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова разгласи на брифинг, че те няма да вземат участие в срещата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР